Hetast just nu!

12 maj, 2010

Bleik strand - Norge


Norge gör annons på Aftonbladet om deras fina stränder. En av dem är samhället Bleik's strand. Ser ut som en strand tagen ur en thailandskatalog. Kritvit sand, kristallklart vatten och berg mitt ute i havet. Så kan det väl ändå inte se ut i Norge... Eller?
Ovan: annonsbilden om Norges fina stränder

Först lokaliserar vi vart i Norge Bleik ligger, och som kartan visar ligger det i de nordligaste delarna. Alltså med andra ord inte medelhavstempratur i vattnet på sommaren, men säkert badvänligt för oss svenskar som är vana vid vårat egna kalla vatten.

Bubblan med "A" markerar Bleik


Sen googlade jag lite "riktiga" foton på stranden och landskapet, och inte ser det ut som samma paradis så som annonsen får oss till att tro det är. Men det är ändå ett väldigt vackert landskap och fina stränder, men varför måla en bild i en annons om att det skulle se ut som en tropisk medelhavsö... Håller ni inte med om att det såg väldigt varmt och inbjudande ut på annons-bilden, men desto kallar på dessa "riktiga" foton? Döm själva och kommentera gärna!

2 kommentarer:

Patric sa...

Även om det inte är en pardisstrand med tropiskt klimat så är det ett fantastiskt ställe.

Vi slog upp tältet där -93 och avnjöt "solnedgången" med berget i bakgrunden, en blomstrande äng, härlig strand och solen som följde horisonten och gick upp igen.

Förutom 5 entustistiska spanjorer var vi helt ensamma. Magiskt

Patric

Afrobladet sa...

Tack Patric för att du delade med dig av din upplevelse och syn på Bleik, det lät riktigt magiskt! :)