Hetast just nu!

02 februari, 2011

Dubbel triss - Dubbelt så krångligt

(Min dubbel triss jag köpte. ingen vinst denna gång tyvärr)

Jag förstår inte hur Svenska Spel kan få göra en skraplott som Dubbel Triss.

Jag som inte har några synfel eller så har faktikst svårt att verkligen se om jag vunnit eller inte. För på dubbel triss skrapar man två trisslotter i en, och man kan vinna om man har 2 lika summor på ena sidan, och 1 på andra sidan. Bara man har 3 av samma belopp så har man vunnit.

Hur ska en pensionär kunna se om den har vunnit, chansen att hon eller han missar en vinst måste vara väldigt stor! Så hur många vinster på triss, speciellt dubbel triss går inte direkt ner i soporna tro.

Alla lotter borde ha en vinst och nit ruta.
Jag tycker faktikst det borde vara lag på att det ska finnas en ruta på alla skraplotter som man kan skrapa där det står antingen "nit lott" eller "vinst lott". Vore inte det väldigt enkelt, så man slipper vara osäker på om man vunnit eller inte. Vi som är så bra på att ha lagar på allting i Sverige, varför finns inte denna lag? Det är inte heller alltid man riktigt förstår alla regler på skraplotten, det finns ju så många fler mer avancerade lotter. Så där tycke jag också att en vinstruta skulle passa bra.

Skrapbingo är nog den värsta skraplotten av dem alla. Missar man skrapa något nummer på de 4 (!) brickorna så kan man också missa vinsten. Säljs dessa lotter fortfarande?

4 kommentarer:

Anonym sa...

såg din bild av ren slump, men du vet väl att du vann 10 000kr ?


Två i den ena och en i den andra ger vinst, 2st 10k till vänster, 1st 10k till vänster, hoppas du inte ar kastat lotten

Afrobladet sa...

Trodde du skojade först. Men du har nog rätt!

Jo tyvärr är den kastad, vem spar på "nitlotter"? :/ Fan då!

Glassgubben sa...

Råkade trilla in på din blogg genom att jag googlade efter toshiba satellite men det här inlägget är ett skämt va? Du kan väl inte missat att du vunnit? Förresten så kan man skrapa överst eller om det var underst på kontrollrutan för att se om det är vinst, antingen står beloppet eller ett random nummer. Tror det är så fortfarande på alla lotter över 25kr.

Afrobladet sa...

Tjenare Glassgubben!

Som du ser i tidigare kommentar så missade jag vinsten tyvärr :(

Och på svar om att det står en summa bakom kontrollrutan har du nog mycket väl rätt i. Men hur var det nu, var det överst eller underst? Jag tror dock inte man ska skrapa någonstans på kontrollrutan då det står klart och tydligt att vinsten är ogiltig om rutan är skrapad.

Har även hört av personal i spelbutiker att pensionärer ofta lämnar in sina triss för att få bekräftat om de vunnit eller inte av personen bakom kassan. Men där handlar det bara om tillit två personer emellan. Om du stod bakom kassan, fick en lott med 100.000kr i vinst och får frågan. "blev det en nitlott igen?"

Hade du sagt "-nej", eller hade du sagt "-ja tyvärr, jag tar och kastar den" för att i nästa ögonblick ta upp den ur soporna när kunden lämnat butiken.

Inget bra system tycker inte jag, efterlyser fortfarande en tydlig ruta man kan skrapa för att se om man vunnit eller ej.