Hetast just nu!

10 maj, 2010

Lyxyacht till salu = Afroblade cruise?

Microsoftgrundaren Paul Allen har 2 lyxjakter och har därför kommit fram till att det är lite onödigt. Han har då satt ut sin mindre 92-metersbåt på Blocket för 125 miljoner euro, motsvarande 1,2 miljarder kronor.

Tatoosh, som den nio år gamla båten heter mäter 92 meter från för till akter och rymmer bland annat sovrum med plats för 24 övernattande gäster, helikopterplatta med plats för tre helikoptrar, biosalong och en besättning på 30 personer. Exakt hur den ser ut på insidan är inte känt eftersom några journalister aldrig har släppts ombord på Allens yacht.

Paul Allen har alltid stått lite i skuggan av medgrundaren Bill Gates, något som givetvis beror på att Allen lämnade sina dagliga sysslor i Microsoft redan 1983. Trots detta har den 57-årige amerikanen byggt upp en enorm förmögenhet genom sina aktieinnehav i mjukvarujätten. Så sent som i våras var Allen världens 37:e rikaste person med en förmögenhet på 101 miljarder kronor, enligt affärstidningen Forbes.

Efter försäljningen har Allen fortfarande kvar Octopus. Detta är världens just nu nionde största jakt med en längd på 127 meter. Här ryms två helikoptrar, två minubåtar, musikstudio, simbassäng och basketplan.


Afrobladet funderar självklart på att lägga bud på båten, men vi saknar just nu en hamnplats för den och avvaktar därför. Hittar vi en hamnplats och vinner eventuell budgivning på båten så lovar vi att annordna en Afrobladet-resa på alla de sju haven för alla våra trogna läsare, i mån om plats självklart. Vi kommer att besöka alla de större ständerna och paradisen utmed kusterna. All inclusive plus förlorade arbetsinkomster för hela den tid man väljer att åka med, upp till 1 år! Vill man avbryta resa är det bara att sätta sig i helikoptern så får man skjuts till närmaste flygplats och flygbiljett hem därifrån, och en ny gäst kan kliva ombord.

Inga kommentarer: