Hetast just nu!

24 maj, 2010

Sony TX5

UPPDATERING!

Kommer här med lite mer information om den läckra TX5 som nu finns på marknaden i Sverige.

TX5 är en platt liten kamera, 18 millimeter tjock, med skjutlock för objektivet. Dessutom är den lätt, bara 144 gram inklusive minneskort och batteri. De väldigt få knapparna är små och lite pilliga. Men med tanke på att man startar kameran genom att öppna skjutlocket och sedan gör inställningarna via pekskärmen så ska det fungerar överraskande bra även med tjocka skidhandskar. Touchskärmen fungerar även under vatten.

Med hjälp av bildläget Hand-held Twilight ”Handskymning” så tar kameran i svagt ljus sex bilder i mycket snabb följd på relativt låg känslighet, och sedan lägger samman dem till en bild utan skakningsoskärpa. Resultatet blir häpnadsväckande bra utom när motivet rör sig för mycket.

Sony har även lagt in en panoramafunktion (antagligen det som kallas Sweep Panorama och då är helt missvisande i tidigare inlägget) där man sveper kameran från vänster till höger medan kameran tar en snabb serie bilder som kameran sedan sätter samman till en panoramabild.

Enligt Sony skall kameran klara tre meters vattendju, och klara fall från 1,5 meter och fungera ned till tio minusgrader.

Elgiganten tar 3790kr, men den går att köpa från PixMania för 3200kr
prisjakt.nu


Tidigare inlägg 2010-02-23 kl 16:16
Sony släpper en tuff kompaktkamera. Nya DSC-TX5 ska vara världens tunnaste och minsta digitalkamera, som samtidigt är vattentät och tål tuffa tag.

Kameran kan ta bilder i upp till 10,2 megapixlar och kan filma i 720p, på land som under vatten. Bildsensorn är en Exmor R CMOS Low Light Sensor som är ljuskänslig, har optisk bildstabilisering och som klarar max 10 bilder i sekunden.

En häftig funktion är Sweep Panorama, med den kan man sy ihop upp till 100 bilder genom bland annat ansiktsigenkänning.

Releas i Sverige är okänt, och priset i usa väntas hamna på 350 dollar.

Inga kommentarer: