Hetast just nu!

13 maj, 2010

Marina Bay Sands - Singapore

Marina Bay Sands slog upp portarna redan i april, men kommer att stå helt klart till den officiella invigningen den 23 juni. Man är i full gång med att färdigställa något så unikt som en skypark 200 meter upp i luften som kommer att sträcka sig över de 3 byggnadernas tak.

Parken blir 340 meter lång och täcker en yta av 1,2 hetar som motsavarar 10 olympiska simbassänger. Den kommer att rymma 250 träd och 650 växter, tre 50meter pooler som är sammanlänkade i varandra och rymmer 1,4 miljoner liter vatten. 3900 mäniskor ska samtidigt kunna röra sig på den hissnande högt belagda parken med en vy på 360 grader utöver den vackra staden Singapore.

De tre skyskraporna och de tre dome byggnaderna intill ska inrymma över 2 500 hotellrum och 500 spelbord, ett shoppingcenter med en genomgående kanal för gondoler, restauranger, nattklubbar, Event Piazza, ArtScience Museum, Expo & Convention Center och teatrar i tornen. Bland annat ska Disney-musikalen ”Lejonkungen” bli en permanent show. Louis Vuitton har även byggt en egen butik i glas och stål som ser ut att sväva på vattnet "Giant Floating Crystal Pavilion" som de kallar de så snyggt på engelska.

Bakom bygget står det amerikanska spelföretaget Las Vegas Sands som investerat motsvarande 42 miljarder kronor i projektet.

SkyPark
SkyPark
Marina Bay Sands
Marina Bay Sands map
Marina Bay Sands by night
Marina Bay Sands by night
Singapore skyline by nightMarina Bay Sands Shopping Mall

Marina Bay Sands Louise Vuitton Shop

Inga kommentarer: