Hetast just nu!

17 maj, 2010

Ring och svara fel på ordet

Såg ett sånt där ring-in-och-bli-lurad-på-pengar-program här om dagen (de är värre än tv-shop, för där får man iaf något skräp för sina pengar). De sökte ett djur där bokstaven "A" fanns med. Det rätta djuret låg i ett kuvert, och när någon gissat rätt djur så öppnar de kuvertet för att visa det var rätt. Men asså, hur många djur finns det inte som innehåller A? Kan bara räkna upp några hastigt i huvudet medans jag skriver, Apa, Antilop, Groda, Sköldpadda, Gazell, Panter, Puma, kråka, skata kan fortsätta bra länge... Men vad tror ni det här programmet hade valt för djur så absolut ingen ska hinna gissa rätt innan programmet är slut och slippa betala ut 60.000kr som priset var. Riktigt bra med pengar på att gissa på ett djur bara. Sen läser man det finstilta så dras det 30% vinstskatt, så egentligen vinner man 42.000kr. Varför inte säga att man vinner 42.000kr istället, det är så tråkigt att allt numera ska vara så vilseledande för att få det låta bättre på andras bekostnad. Hur som helst, djuret de sökte var "Madrill". What the fuck is that tänkte jag direkt!? Hur många tänker på att gissa på det djuret, och hur många har ens hört talats om det? Kunde de ändå inte bara tagit ett vanligt förekommande djur i vardagen så att ALLA i alla fall har en liten chans att kunna gissa rätt ord. Nej då väljer de istället ett ovanligt djur ifrån apsläktet som ingen hört talats om. Det hanns med ungefär 5 gissningar, sen var programtiden slut så inga fler fick gissa. Tur det egentligen, då gissningarna kunde hållt på hela dagen.

Wikipedia information

Mandrill (Mandrillus sphinx) är en art i familjen markattartade apor (Cercopithecidae). De är mycket nära släkt med både drill och babian.

Det vetenskapliga namnet Mandrillus härstammar från ett namn som Guineas ursprungsbefolkning gav åt djuret – skogsdjävul.

Inga kommentarer: