Hetast just nu!

30 maj, 2010

Axios - Kör bil i Google Earth

På bilden har jag valt rutten Stenhamra, Stockholm - Paris

Det här riktigt roligt, det svenska företaget Axios har tagit fram en körsimulator som är baserad på Google Earth. Du kan nu provkör en valfri vägsträckan virtuellt, och du gör det i en gul sportbil som kan köra upp till 16x snabbare än hastigheten på vägsträckan. Alltså 16x110= topphastighet på 1760 km/h (grafiken på Google Earth har dock lite svårt att hinna med att ladda upp landskapen vid den farten). Ibland kör den även på mittrefugen eller rätt över gräsmattan och rabatterna, men oftast så håller den sig förvånansvärt bra på vägen, och även på rätt sida av vägen.

I simulatorn skriver du in mellan vilka två punkter du vill åka och därefter är det bara att trycka på "kör" så börjar bilen rulla mot sin slutdestination, och du får följa med hela vägen. Simuleringen visas i ett fönster och sedan finns det två stycken fönster till där det ena visar sträckan på en karta och det tredje visar panorama-vyer ut efter körsträckan. Dock måste du "ta en bild" genom att trycka på en knapp varje gång du vill ha en ny panoramabild.
Väldigt rolig idé måste jag säga, bara för nöjets skull eller för att själv se hur man ska köra innan man sätter sig bakom ratten på sin egna bil och köra sträckan i verkligheten.

Inga kommentarer: