Hetast just nu!

25 maj, 2010

The Book of Eli


Some will kill to have it
He will kill to protect it

Såg en riktigt bra film i helgen. The Book of Eli med den alltid välspelande Denzel Washington i huvudrollen.

BELIEVE

Handling
En postapokalyptisk berättelse, där en ensam man kämpar sig fram över USA för att skydda en helig bok som innehåller hemligheter på hur man kan rädda mänskligheten.

Den korta handlingen beror på att jag inte vill avslöja för mycket, utan de hör till filmen att man ska vara ovetande om vart han är påväg, eller vad exakt det står i boken han skyddar, eller varför världen är så öde. Filmen ska upplevas med bra ljud och på en stor tv eller varför inte med projektor på duk, i ett inte allt för ljust rum då det är många mörka scener. Filmen är snyggt filmad och med välgjorda miljörer. Inspeningen har ägt rum i New Mexico 2009.

15 januari gick den upp på biograferna i USA, men av någon anledning valde SF bio att inte visa den här filmen på bio i Sverige, även fasten den var tänkt att visas i februari. Istället släpps den nu på dvd prelimenärt 1 September 2010. Släpps visserliggen på DVD i USA 15 juni, om man inte orkar vänta ända till September. Filmen finns dock redan olagligt tillgängligt på internet både som Blu-Ray & DVD-rip med svensk text, men det är ju olagligt att ladda hem som alla vet...

Regi: Bröderna Hughes
Skådespelare: Denzel Washington, Gary Oldman och Mila KunisInga kommentarer: