Hetast just nu!

10 juni, 2012

Savannah - Världens största tamkattras

Framtagen av människan

Savannah är en hybridkattras skapad med hjälp av en korsning mellan Serval (ett mellanstort afrikanskt kattdjur) och vanlig katt. Den är frantagen i Californien, USA på laboratoriskt vis.

Det är en väldigt nyfiken och smart katt som lära sig saker lättare än vanliga kattraser. Likaså är det väldigt social och anpassningsbar till nya människor och djur så som andra katter eller hundar. Till skillnad från de flesta husdjurskatter är den heller inte rädd för vatten, och därav inte lika motsträvig till att ta sig ett bad.

Vikten är upp till 13 kg och prislapp börjar på 22.000 dollar, vilket  i runda slängar blir ungefär 150.000 kr.

Kicka på "läs mer" så dyker ett dolt YouTube-klipp upp.
ursprungligt inlägget: 2011-03-19
uppdaterat: 2012-06-10

6 kommentarer:

Bengt sa...

Är den över huvud taget godkänd för import i Sverige? Skulle mycket väl kunna tänka mig att denna i så fall, även om den kostar "skjortan" ...

Bengt sa...

Har för mig att det exempelvis för bengaler ska vara minst 5:e generationen för att få ta in dom i Sverige, så frågan är hur lång tid det tar innan vi får dom till Sverige och vad priset i så fall blir, för några 22.000 dollar lär vi inte vara uppe i då, men billiga lär dom inte bli ... köper dock gärna en när dom blir importgodkända i Sverige ...

Afrobladet sa...

Vi får nog hålla oss till Bengaler, dom är fina också. Men inte lika stora :)

Anonym sa...

5e generationen är godkänd i Sverige och finns några få uppfödare. priset ligger som en pixie-bob eller snö bengal; runt 10,000-15,000kr.
Storleken är betydligt mindre än de som finns i USA men är större än bengal.
Lite google sökande löser det mesta.

Anonym sa...

savannah är lagligt från F5 (fem generationer från servalen :)

Anonym sa...

Savanah finns i Sverige och kostar mellan 15 000 till 20 000 :)