Hetast just nu!

03 maj, 2010

Audi - R8 GT


Först pimpade Audi upp sin underbara R8, V8 motorn byttes till en V10. Nu visar det sig att det inte var nog, utan den ska vässas ytterliggare och få tillägsbeteckningen GT (Går Tokbra).

Det som har hänt sen R8 V10 är att man försökt få bort onödig vikt, och går det inte att ta bort delar så får man byta ut dem till ett lättare material som kolfiber. 100 kilo lättare har bilen blivit, och 35 extra hästar har några duktiga tekniker lyckas skuva upp motor till. Totalt har bilen nu hela 560 hästar och ett vrid på 540 Nm, och det ger en prestanda med fyrhjulsdrift att ta sig från 0-100km/h på 3,6 sekunder. Det är något snabbare än en gammal bubbla från 1973.

För att få stopp på bilen i dessa hastigheter så har bilen fått keramiska bromsarna, som även är nio kilo lättare än stålskivorna.

Utöver kolfiberbehandlingen så har folk som haft för lite att göra på på Audi gått igenom hela bilen för att hitta saker att spara in vikt på. Till exempel är motorhuven nu gjuten i en väldigt tålig plats kallad polykarbonat och bakvingen är nu fast monterad istället för uppfällningsbar. En stor del vikt försvann när stolarna istället fick sig en plastlaminering, bara där blir bilen 31,5 kilo lättare.

333 exemplar kommer att byggas av R8 GT, och just ditt nummer i ordningen får du inpräntat på växelspakens ovansida, om du nu hinner köpa någon för jag har redan beställt två!

Inga kommentarer: