Hetast just nu!

22 maj, 2010

Brax från skyn

En fågel tappade sitt byte utanför en villan intill Bråviken i Norrköping i torsdags kväll, rätt på vindrutan på villaägarens bil. Fågelns byte var en brax på tre decimeter och en vikt på sju hekto.

– "Jag tycker mest synd om fågeln som inte fick mat till sina ungar" Sa ägaren efteråt. Den fågeln lär ha ena riktigt hungriga ungar som kräver en hel brax till middag.

Hur förklara man det här för försäkringsbolaget, ska man vara ärlig eller ljuga? Och den andra frågan är, om man är ärlig, har man då rätt till självriskredusering om man tecknat en extra viltförsäkring? Brax måste ju räknas som vilt, eller?


Hos Trygg Hansa står det såhär:

"Självriskreducering
Med Självriskreducering slipper du betala 3 000 kr av Vagnskadeförsäkringens självrisk om du råkar ut för skadegörelse, kolliderar med ett djur eller krockar med ett utlandsregistrerat, identifierat fordon."


Med andra ord "djur" där måste ju fisk räknas in. Men samtidigt "om du kolliderar med ett djur" betyder ju att försäkringen inte täcker, då det är fisken som kolliderar med dig och inte tvärt om. Man vet ju hur petiga försäkringsbolag kan vara om det bestämt sig för en sak.

Inga kommentarer: