Hetast just nu!

19 juni, 2010

Daniel sa JA - Victoria sa JA


Grattis till Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel, Nu är de gifta!


Lugnt och glatt firande
Allting gick bra, inga terroristplaner avverkades och inga individa psykiskt störda personer som tog sig fram, vilket ändå är det största hotet. Och bortsätt från säkerheten så funkade det också bra. Årorna höll på Kungaslupen (roddbåten), hästarna höll sig lugna, poliserna var trevliga, och inget av de 18 JAS planen störtade på långholmen under den formation de bildade när de flög över Stockholm för att grattulera brudparet.

En incident
Den enda lilla incident som jag vet om är en stackars slottsvakt som började vackla och kort därefter föll ihop och svimmade. Han fick dock hjälp fort att kvickna till och blev avbytt. Vad det beror på att han svimmade vet jag inte, men antagligen värmen eller så var han enkelt för nervös. En rapport om en knivbeväpnad person som polisen tog hand om har också kommit in.

SÄPO
Man kan ju inte låta bli att tycka synd om de 4 säkerthetsvakterna från SÄPO (säkerhetspolisen) som fick jogga bredvid hästvagnen hela vägen på 7 kilometer genom centrala Stockholm iklädda slips och finskor svarta joggingskor. Det såg ut som taget från en amerikansk Hollywood film där livvakterna springer bredvid presidentens limousine. Personligen tycker jag att 2 av den på varsin sida av vagnen borde ha joggat baklänges för att hålla koll bakåt också, och inte bara rakt fram och åt sidorna. Eller vafan, det är ju ändå 2010 så ge SÄPO Segways att åka på istället! :) Något tänkvärt att tillägga är att så fort brudparet satt sig i Kungaslupen så blev SÄPO kvar på land, så frågan är självklart. Borde inte livakterna ha hoppat i vattnet och simmat brevid båten?


Victorias tal från kungliga slottet
"Kära, kära vänner. Jag vill börja med att tacka svenska folket för att ni har gett mig min prins. Vi, min make och jag, oj, är så otroligt glada, och väldigt tacksamma, för att så många vill vara här och fira tillsammans med oss. Det är en enorm upplevelse, det är vår absolut största dag hittills i vårt liv. Att känna ert stöd, betyder mer för oss än ni någonsin skulle kunna förstå. Det är något otroligt. I dag är en dag som vi kommer bära med oss i våra hjärtan för resten av vårt liv."


Nej, nu måste jag leta upp mitt bord och min sittplats inne på Kungliga Slottet, brudparet och maten är snart påväg. Smell ya later!

2 kommentarer:

Anonym sa...

säpokillar är nog så bra tränade att de behöver inte tyckas synd om...detta motsvarade nog inte ens en vanlig träningsrunda och takten var inte heller hög...

Afrobladet sa...

Du har helt rätt, självklar är de väl tränade och utbildade. Kraven är höga att få jobba hos SÄPO. Varje år måste de lägga nya fysiska prov, och klarar de inte dem så får de inte jobba kvar.

Så ingen match för dem, men man kan ju ändå inte låta bli tycka synd om dem. Ser ju så löjligt ut när det joggar bredvid :) De kanske skulle ha varsina hästar istället, fast det tar ju tid hoppa av en häst, så åsnor kanske? ;D