Hetast just nu!

15 juni, 2010

Hongkong feat. Kina


Hongkong och Kina ska bindas samman, på ett skruvat sätt.

Ett tyskt arkitekktföretag har kommit med lite konceptlösningar på en förbindelse mellan Hongkong och Kina. Ett litet problemet med att bygga en bilväg mellan länderna är att i Hongkong har man vänstertrafik, medans man i Kina har högertrafik. Idén som som tagits fram för att lösa situationen där trafiken ska byta sida är bron Pearl River Necklace. Den slingrar sig helt enkelt under sig själv, vilket gör att vägarna automatiskt byter sida. Titta på översta bilden så förstår ni.

Vad jag inte förstår är hur alla tusen miljoner bilister ska lyckas undgå att inte köra på fel sida av vägen sen när de väl kommit över på andra sidan. Jag kan bara föreställa mig vilket kaos det kan komma till att bli, eller så funkar det alldeles utmärkt.

Utifrån bilderna så kan man även se att det är planerat bygga tre öar, en tunnel och en hängbro utöver den skruvande bron. Sedan 1998 finns redan en större konstgjord ö som heter Chek Lap Kok där Hongkongs flygplats befinner sig, se sista bilden.För med bilder och information på engelska, besök länken.
designboom.com

Inga kommentarer: