Hetast just nu!

11 juni, 2010

Fotbolls VM 2010

Nu börjar äntligen fotbolls VM!

För er som inte vet så spelas fotbolls VM vart fjärde år. Så senast var alltså år 2006, och nu är det dags igen. 64 matcher ska totalt spelas under en månads tid, det är alltså ungefär 2 matcher i snitt per dag. VM denna gång går av stapeln i Sydafrika

Sverige kvalade aldrig in till VM, men det finns ändå svenskar att följa. Lars Lagerbäck är förbundskapten för Nigeria och Sven-Göran Eriksson är förbundskapten för Elfenbenskusten. Sen har vi även en svensk domare med i mästerskapen som heter Martin Hansson

Spanien är favoriter till guldet, och jag tror det kan vara så att det kommer att vinna också. Men samtidigt tror jag Argentina lika väl kan vinna. Men det är många bra lag och många matcher att vinna för att nå dit, så det räcker inte att bara ha en bra dag eller flyt i en match. Det gäller att spela på topp i varje match!


Har jag delvis rätt eller helt fel?
En sak jag suttit och funderat lite på är hur det kan komma sig att när det handlar om landslagsspel så är det självklart så att spelarna i laget är medborgare i det landet de spelar för, men däremot så behöver inte förbundskaptenen och övriga tränare vara det. Jag tycker ändå på något vis att är det landslag då ska alla inblandade vara medborgare i det land de tävlar för. Som tex nu har Nigeria en svensk förbundskapten (Lars Lagerbäck) som ska ta ett afrikanskt lag till VM guld. Vore det inte roligare om det inte bara gällde att ha bra spelare i landet, utan även duktiga tränare. Jag tycker inte det vore mer än rätt, att hitta bra tränare i hemlandet för sitt landslag borde höra till landslagsspelet. Fira ett guld och vara stolt över sitt land, men så är tränaren från ett helt annat land, det blir ju bara fel.

Ett dåligt påhittat exempel hur det skulle kunna vara:
Ett tyskt landslag vinner med tyska spelare, kanske en engelsk tränare och en fransk målvaktstränare, och en spansk anfallstränare? sen är materialaren turk och landslagsläkaren norsk, och guldet går till Tyskland? :)
VMidag.se

Inga kommentarer: