Hetast just nu!

18 januari, 2013

SAABs nya logotyp


Likt den gamla

I samarbete med designbyrån Stockholm Design Lab har man på NEVS nu tagit fram en logotyp för de nya Saab-bilarna. Logon är inte alls olik den gamla, den bär samma versaler och teckensnitt som i det gamla namnet, och känns därav igen väldigt bra.

För er som inte har någon koll så har ju SAAB Autobobiles gått i konkurs, alltså det SAAB som tillverkat bilar. SAAB som tillverkar flygplan är ett annat bolag och det drivs än idag som vanlig. Det som hände med SAAB Automobiles är att efter några års förhandlingar om konkursboet så köpte tillslut ett asiatiskt företag fabriken och lincenserna för att tillverka bland annat Saab 9-3, vilket man nu tänker göra. Det är företaget NEVS (National Elektric Vehicle Sweden AB) som har visionen att tillverka den "gamla" Saabmodellen 9-3 med elmotorer. Men även så vill man tillverka dessa bilar med bensinmotor till en början då marknaden för elbilar ännu har några år kvar för att slå igenom prdentligt. Denna produktion är tänkt att sättas igång redan i år, så snart som möjligt.

Sedan har man gjort en logotyp för själva företaget i publiceringssamanhang som ska symbolisera det fyra årstiderna vi har här i Scandinavien. Denna logo kommer alltså att vara synliga både i bildspråk och i samband med varumärket och syns här nedan.teknikensvarld.se

Inga kommentarer: