Hetast just nu!

13 januari, 2013

Viking Grace dop

I Åbo hamn idag 

Idag klockan 14 svensk tid döptes Viking Lines nya fartyg Grace med en flaska ekologisk champagne vid hamnen i Åbo. Den ekologiska champagnen valde man då den sedan även kommer att säljas ombord.

Själva ceremonin var väl inget märkvärdig i sig, VD:n för Viking Line läste ett tal innantill i sina papper, och fartygets Gudmoder höll även hon ett väldigt långsamt tal. Även några till personer höll korta tal, och senda krossades champagnen mot skrovet, och det var allt. Inga fyrverkerier eller orkestrar, bara ett enkelt dop. Kanske var pengarna slut då fartyget kostat 250 miljoner euro att bygga. Men det är också ett väldigt vackert fartyg sett både från utsidan och insidan. Man har tagit hjälp av duktiga designers som inrett allting, och målet har varit att komma ifrån den typisk tråkiga stilen för finlandsfärjor, och istället satsat på modern och fräsch inredning. Och där tror jag man har lyckas!

300.000 bokingar för att åka med Viking Grace är redan gjorda, så kalender är rätt full ett tag framåt. Fartyget är av en ny typ som drivs av flytande naturgas, och är därför väldigt miljövänligt. Och just Viking Grace är det största passagerarfartyget i världen som drivs på just naturgas.


vikinggrace.com

Inga kommentarer: