Hetast just nu!

09 januari, 2013

Ny lag för SMS-betalning - Wy Wallet


En betaltjänst via mobil

Från och med första februari 2013 går det inte längre att betala biljetter, tjänster eller skänka pengar till tv-program och annat via SMS. Enligt ett EU-direktiv som infördes i augusti 2011, en lag som heter Payment Services Directive, eller Betaltjänstdirektivet på svenska ska detta göra det enklare för företag som tillhandahåller betaltjänster att konkurrera över gränserna inom EU, samt att kontrollera pengatvätt och stoppa överföringar avsedda för terroristfinansiering.

Tyvärr verkar det så att 81% av befolkningen inte har en aning om detta, medans 83% på samma fråga har svarat att det brukar betala via SMS. Detta är ett stort problem då lagen slår in om några veckor bara.

Från och med den 1 februari måste man ha ett särskilt konto för betalning via SMS

Alla de fyra stora mobiltelefonoperatörerna i Sverige, Telia, Tele2, Telenor och Tre har gemensamt samarbetet ihop något som de kallar för "Wy Wallet" som är en slags digital mobil plånbok som ens telefonnummer är registrerat till. Man är dock inte tvungen att använda sig av just deras variant, i praktiken går det bra att använda vilken mobil plånbok som helst för att kunna fortsätta handla med SMS. Men för att vara säker på vilka du kan använda bör du kontrollera med din operatör innan du registrerar dig.


Utdrag från Telias hemsidan (eller kicka här):

"WyWallet

Betala dina sms-köp med WyWallet!
WyWallet gör det möjligt för dig att:

Betala din sms-köp med mobilfaktura,kontokort,separat faktura eller WyWallet konto
Handla enkelt och säkert på nätet
Göra sms-köp med företagsmobilen och betala privat
Överföra pengar till andra WyWallet-kunder direkt i appen
Ladda på svenska kontantkort direkt i appen

WyWallet är en enkel och säker mobil plånbok som Telia har arbetat fram i samarbete med 3, Telenor, Tele2, Halebop och Comviq. WyWallet är vår gemensamma lösning och når i stort sett alla svenskar med ett mobilabonnemang.

Pris: 0 kr

Efter den 31 januari 2013 kommer alla sms-betalningar att gå via WyWallet, så kom i gång redan idag! Ladda ner WyWallet-appen till din telefon (iPhone eller Android) eller gå in och registrera dig på wywallet.se."WyWallet.se

Inga kommentarer: