Hetast just nu!

23 januari, 2013

Asus Taichi 21


Dubbla skärmar

Sedan Windows 8 släpptes på marknaden har vi fått se en del nya varianter av bärbar datorn med touchskärm, där man försöker göra en kombination av bärbar dator och surfplatta i ett. Dem blir aldrig lika lätta, smidiga och tunna som en vanlig surfplatt. Men det är inte själva tanken heller, utan saken är ju den att den ska fungera som en bärbar dator med tangentbord, men att man även ska kunna använda den som surfplatta.

Asus släpper nu en intressant sak som till skillnad från konkurrenterna inte försökt att konstruera datorn så att skärmen ska flippas runt eller gå ta loss, utan man har istället valt att utrusta sin min dubbla skärmar. En vanlig på insidan, och sedan en med en touchskärm på utsidan täckt av Gorilla Glass 2. Skärmarna är på 11,6 tum och har HD-upplösning på 1 920 x 1 080. Vikten på hela enheten stannar vid 1,26 kilo.

Det som är smart med en skärm på utsidan är att dessa två kan jobba oberoende av varandra. Så till exempel kan man köra en powerpointpresentation på baksidan medan man har sina anteckningar på insidan.

Snabbfakta:
Intel Core i7-processor med dubbla kärnor på 1,9 gigahertz
SSD på 256 GB
Micro-HDMI
Bluetooth 4
Hörlurskontakt
2st USB 3-portar
Mini VGA
Batteritid runt 6 timmar

Storlek 30,5 x 20,3 x 1,9 cm
Vikt 1,26 kg

Pris 14 500 kr
Tillgänglig förhoppningsvis i slutet på februari

Inga kommentarer: