Hetast just nu!

22 mars, 2012

Afrobladets sparskola

Hallå, idag blir det sparskola! 

Tänkte jag ge lite smarta spartips för er med dålig ekonomi, eller för er som bara gillar att få era pengar att växa. Eftersom det inte finns något bra växtmedel på marknaden ännu att använda för att odla pengar, så får vi köra på lite säkra kort istället.

Enkla smarta spartips:


Panta mera!
Panta alla burkar och flaskor du köper. Och gärna andras om du får, eller om du lyckas sno med dig hem en flaska lite snyggt från något besök. Dra en liten vals om att du är torr i halsen och be att få ta en pet flaska med vatten med dig.

Storhandla
Storhandla och använd frysen. Det är alltid mycket billigare att köpa stropack av allting. Och är det frysvaror eller produkter som håller länge, KÖP! Om du ser en vara som blir billigare ju fler du köper, köp då fler om du ändå vet att du kommer köpa mer av det sen.

Medlemskort
Många butiker och kedjor har sina egna medlemskort där du samlar bonuspoäng. Ta vara på poängen och utnyttja dem när du nått ett mål. Betala sedan med ett kredit/konto-kort som även det ger bonuspoäng. Då har du fått dubbla bonuspoäng på ditt köp.

Kredit/konto-kort med bonus
Många handlar med kort idag, men många har helt värdelösa bankkort som inte ger någonting tillbaka. Det finns massor med kredit/konto-kort med bonussystem där du får poäng för varje krona som du handlar med kortet. Poängen byter du ut mot presentkort, varor eller i vissa fal kontanter.
Hitta ett betalkort som passar dig: Compricer.se

Sparkonton
Oftast om du sparar pengar på ett konto på din bank så ger de knappt någon ränta alls. Sök på internet efter andra banker som är mer inriktade på sparkonton och du kommer om inte minst kunna dubbla din sparränta.
Hitta ett sparkonto som passar dig: Compricer.se

Försäkringar & Abonnemang
Se över alla dina försäkringar, telefon/mobil-abonnemang, ring runt eller besök alla bolagens hemsidor och titta upp priser för just din bilförsäkring, bostadsfärsäkring, båtförsäkring, mobilabonnemang m.m.
Hitta en försäkring som passar dig: Compricer.se
Hitta ett abonnemang som passar dig: Compricer.se

Köp på internet
Handla gärna på internet när du köper elektronik, men egentligen nästan allting annat också (jämför iaf priset i butiken med priset på internet innan du handlar, jag lovar det kan finnas hundralappar, även tusenlappar att spara). Parfym t.ex brukar vara upp till 50% billigare än i butik. Besök gärna Prisjakt.se

Utnyttja rabatter vid köp på internet
När du handlar på internet, så utnyttja de "cachback" sidor som finns. Det är sidor som många stora internetbutiker registrerar sig hos för att du som kund ska hitta till just dem. Och tack vara att du går via deras länk så får du allt från 1-25% tillbaka i pengar eller presentkort på ditt köp. Två bra sådana sidor är GratisBio.se och Jello.se. Jello är överlägset bäst, där får du tillbaka i kontanter när du nått 200kr. Och det är en bra sida att hitta nya internetbutiker som man tidigare inte vetat fanns.

Släck lampor
Byt ut alla gamla glödlampor till lågenregilampor. Enligt ny lag så kommer vi inte kunna köpa glödlampor längre, butikerna får endast sälja ut det lager det har kvar. Släck även alla lampor i rum där ingen befinner sig. För att lära dig mer hur man spar ström i hemmet, besök: Vattenfall.se


Desperata spartips:

Baka eget bröd hemma. Gott och billigt.

Ta alltid vara på ostämplade frimärken på brev du får med posten.

Lägg på tandkrämen på tandborsten på bredden istället för längden.

Köp vanlig 3% mjölk och späd ut med vatten tills den smakar som den mjölk du är van att dricka. Dricker du minimjölk som enligt mig bara smakar vatten, då kan du säkert få ut 3 liter mjölk av 1 liter 3% mjölk. Nu har du 3 liter mjölk till priset av 1 liter.


När ekonomin är helt körd:

Handla på Lidl. Klä dig gärna i maskerad klädsel så ingen känner igen dig. Glöm sen inte att när du lagt upp varorna på kassabandet så måste du vara med och plocka ner dem i vagnen direkt igen, annars åker de ner i golvet. Du hinner inte packa ner något i påsar om du tror det, det får du göra sen när du inser att tomaterna blev mosade under dina 3 liter mjölk och 1 liter jucie som du i stress och panik kastande ner i vagnen för att rädda burken med saltgurka som höll på tipp över kanten medans personalen i kassan fortsätter att mata på varor som du måste lägga ner i vagnen. Alltihop är någon tysk idé. (Nu är det faktiskt så att det ryktas om att Lidl har bytt ut kassorna till vanliga "svenska" varianter)


När du inte ens har pengar till att handla på Lidl:
ANSÖK TILL TV3´S PROGRAM LYXFÄLLAN!

Inga kommentarer: