Hetast just nu!

14 mars, 2012

Bo i en gruva

Visste du att man kan sova i en gruva om man vill?

I Sala silvergruva kan du sova 155 meter under marknivå, det är som ett omvänt kaknästorn. För ca 4000kr får du en natt för två i gruvsviten, världens djupaste hotellrum. Lyxigheten, standarden och roomservicen kan ju diskuteras. Visserligen får ni frukost av en gruvdräng, men middag får ni äta på någon restaurang i Sala istället. En korg med lite godsaker har ni dock tillgängligt. Och för er kärlekspar, glöm inte att det ekar ganska bra i en gruva.

En enklare toalett finns 50 meter från rummet, men duscha får man göra ovan jord i deras bed & breakfast. Bekvämligheter som värme kan det dock skrytas om då rummet håller +18 grader. Men ska du gå till toaletten bör du klä på dig, för i gruvan är det runt +2 grader året om.

Mobiltelefon fungerar självklart inte i gruvan, utan ni får förlita er på kommunikationsradion. Oklart är om man måste sova med hjälm eller ej, och vilka försäkringar man har då man sover i en gruva.

Jag har själv besökt en gruva, och det är väl det sista stället jag skulle vilja sova på! Men det finns ju förstås folk som tycker sånt här är unikt och häftigt.

Gruvsviten har hamnat på listor världen över som ”ett av världens häftigaste, galnaste och coolaste” hotellrum.

Inga kommentarer: