Hetast just nu!

07 mars, 2012

Vasaloppet - Bråket om bilpremien

En girig norska

Jörgen Brink som vann årets Vasalopp på rekordtid blev belönad med en bil från sponsorn Volkswagen då det står så i avtalet. Att om man slår bästatiden någonsin, då vinner man en bil, och så var fallet. Helt rättvist.

Men sen har alltid damerna haft en enskild tid, då de som vi alla vet i alla sporter inte har samma fysiska förutsättning och därav inte är lika snabba. I år var det så pass bra förutsättningar med väder, vind och bra spår så även den kvinnliga åkaren åkte in på en ny rekordtid. Däremot fick hon ingen bil, utan en blombukett då en bil som bonus endast gäller den som är först in i mål i Vasaloppet.

Det här tyckte såklart Vibeke Skofterud den norska kvinnliga åkaren och segraren bland damerna att det inte var rättvist. Så hon satte igång en diskussion och menad på att hon också skulle ha rätt till en bil.

Då kliver en annan bilsponsor av Vasaloppet in i bilden och ger Vibeke Skofterud en splitter ny BMW som plåster på såren. Samtidigt har Volkswagen ändrat sig och valt att skänka en bil även till den kvinnliga vinnaren efter all hysteri. Så i dagsläget har Vibeke Skofterud två nya bilar, en Volkswagen och en BMW. Och den sistnämnda är skidåkerskan övertygad om att hon kommer få behålla även om hon tillslut fick en bil ändå.


Afrobladet tyker såhär om giriga norskor
Jag säger då bara det, vilken girig människa. Hade hon läste reglerna och bonussystemet för Valasoppet innan hon ställde upp hade hon vetat att hon inte får någon bil om hon vinner på en rekordtid (såvida hon inte vinner över männen och hela Vasaloppet förstås). Förstår inte varför hon ska tjafsa! Hade hon ställt upp i Tjejvasan och och vunnit den på rekordtid, då hade hon fått en bil där istället. Och det är precis det arrangörerna säger, tjejerna får en bil i Tjejvasan, killarna får en bil i Vasaloppet. Är inte det rättvist eller? Männen har inte ens möjlighet att ställa upp i tjejvasan, så om det är något som är orättvist så är det väl det i sådana fall. Men jaja, grattis så jävla mycket till bilarna då Vibeke Skofterud.


1 kommentar:

cykeltina sa...

Kalla girig Norska är så dåligt! Jag tycker att det som borde uppmärksammas är de orättvisa reglerna. sjlvklart ska en kvinna som slår dam tiden ha samma regler som en man! Hon har slitit precis lika mycket, har lika många utgifter och samma hårda träning som männen så varöfr i hela friden ska en hon inte premieras på samma sätt? dessutom slog hon tiden med 15minuter! Medan han lyckades med någrsa få sekunder. Att inte Huvudsponsorn genast erbjöd en bli även till henne tycker närmast är en skam. Att BMW tog en snabb och i sammanhanget billig poäng genom att erbjuda en bil är ju bara smart. Trots allt är en bil inte större konstnad för bolaget än en större annons i en tidning. Även i en så liten tidning som lilla NA i Örebro. Nu fick de ut goodwill i hela landet och troligen även flera andra länder. OCh satte4 dessutom en liten tumme i Ögat på W.