Hetast just nu!

17 juni, 2012

Kvinnlig djurvårdare ihjälbiten av vargar

På Kolmårdens Djurpark

En kvinnlig djurvårdare har avlidit på Kolmårdens Djurpark utanför Norrköping idag strax efter kl 11. Kvinnan var inne på det inhägnade området med vargarna där man också anordnar möten med vargar för besökare, vilket de kallar för "Vilda möten varg" eller "Närkontakt varg" där man får besöka och klappa djuren. Vid detta tillfälle var djurvårdaren där ensam med 8 vargar varpå någon, några eller alla vargar gått till attack. Ögonvittnen saknas till händelse, och det var de andra djurvårdarna som hittade henne död efter att ha tyckte hon varit borta ovanligt länge.

Vad som händer nu med Kolmårdens attraktion "Vilda möten varg" återstår att se. Detta är ju endast en hemskt olycklig händelse, men samtidigt får man aldrig glömma att vargar är ett rovdjur och även om man fött upp dem till att vara tama betyder inte det att deras instinkt är helt borta.

Alla våra tankar här på Afrobladet går till denna kvinnans anhöriga, arbetskamrater och nära och kära. Det är med djup sorg vi tas emot av detta besked.

aftonbladet.se

1 kommentar:

Anonym sa...

SMISK PÅ SJÄRTHEN