Hetast just nu!

20 juni, 2012

Microsoft Surface

Surfplattan som även är en PC

Surface är Microsoft nya produkt som ska revolutionera världen. Det är en surfplatta med fördelarna hos en PC, tillverkad i ett magnesiumlegering med ett extra tåligt ytskikt, som sänker vikten och ska ge en exklusiv ytfinish. På baksidan finns en fot integrerad som går att fälla ut snygg och smidigt.


TouchCover & TypeCover
Men inte nog med det så har Microsoft tagit fram "TouchCover" vilket är ett skydd liknade Apples "SmartCover" som fästes smidigt och automatiskt med hjälp av magneter på sidan av plattan. Däremot har inte Microsoft tyckt SmartCover är smart nog, utan man har utvecklad det en bit längre genom att ha lyckats få till ett tangentbord med pekplatta på skyddets insida (undersida). Detta gör att när du fäller upp eller ner skyddet få du ett fysiskt tangentbord med konturer som känner av hur hårt du trycker, och de ger dig som användare samtidigt en skönare skrivkänsla än vid att skriva direkt på skärmen. Det är inte först du trycker som tangentbordet reagerar, vilket gör att du kan ha händerna lätt vilande över knapparna utan att den registrerar något, vilket inte fungerar när man skriver direkt på en touchskärm.


Vill man istället ha ett rejälare tangentbord finns "TypeCover" som har knappar som går att trycka ned, men då blir skyddet också lite tjockare. Båda skydden kommer i 5 olika färger.Surface kommer i 2 modeller

Surface Windows RT 
Är modellen som ska konkurrera med bland annat iPad.

- ARM och Nvidia Tegra processor
- Windows RT
16:9 widescreen HD Display på 10,6 tum
Lagringutrymme 32 och 64GB
USB-port 2.0 
- Micro SD-kortplats
- Webbkamera bak och fram
- Micro HDMI
- Tjocklek  9,3 millimeter
- Vikt  676 gram
- Släpps i höst samtidigt när Windows 8 kommer
Pris i konkurrens med andra surfplattorSurface Windows 8
Är den av modellerna som liknas mer vid en Ultrabook och riktar sig mer till arbete. Plattans skärm klarar av att känna av både fingrar och den medföljande Stylus-pennan som hjälper en göra anteckningar direkt på skärmen.


- x86 baserad Intel Core i5 Ivy Bridge processor
- Windows 8 Pro
16:9 widescreen Full-HD Display på 10,6 tum
- Lagringutrymme 64 och 128 GB. 
- USB 3.0
Micro SD-kortplats
- Mini Displayport
- Webbkamera bak och fram
- Tjocklek 13,5 millimeter
- Vikt 903 gram
- Pris i konkurrens med Ultrabooks
- Släpps 3 månader efter Surface RT


Se Microsofts presentationen av Suface här.

Videoklipp och fler bilder på "läs mer"
microsoft.com

Inga kommentarer: