Hetast just nu!

29 juni, 2012

Google Chrome för iOSTill Apple iPhone, iPad och iPod 

Sedan igår torsdag finns Google Chrome att ladda ner som app till Apple iOS. Det som skiljer sig från Apples egna Safari för iOS är att du i Google Chrome kan ha oändligt med webbfönster öppna och inte bara 9 stycken som i Safari. Även så kan du söka på Google med hjälp av din röst, det vill säga tala in en fras och sen googlar den det åt dig, lite som Siri. Dock stödjer det som vanligt inte svenska.

Synkronisera
Det fungerar även bra att synkronisera med ditt Googlekonto du har på datorn, det är bara att logga in så får du tillgång till alla din favoritlänkar därifrån.

Lite segt och irriterande
Det jag märke efter en första testkörning är att om man kör vanliga webbsidor i ej mobilversion så släpade scrollningen efter (efter lite efterforskning vet vi nu att detta beror på att Apple har tillgång till en ett snabbare script som man ej låter utvecklara av appar använda sig av i iOS, allt för att ge deras egna applikationer fördelar), vilket det inte gör om man surfar med Safari där det flyter på bra. Ett annan irriterande sak är att oftast när man byter fönster och sedan återvänder till tidigare fönster för att fortsätta läsa från där man slutat, då vill Chrome ladda om hela sidan och man hamnar längst upp på sidan igen. Småsaker som irriterar men som vi får hoppas rättas till med framtida uppdateringar av appen. Annars såhär rent spontant är jag väldigt nöjd med Google Chrome till iOS.


Ladda hem appen här:
itunes.apple.com

Inga kommentarer: