Hetast just nu!

07 maj, 2011

Twister - Gröna LundIdag lördag öppnar Gröna Lund


Nytt för i år är deras nya berg- och dalbana TWISTER som är byggd i trä.

Frågan är hur många berg-och-dalbanor kan man tränga in på en begränsad yta som Gröna Lund? Snart får de börja bygga sina berg- och dalbanor ut i vattnet, eller varför inte låta dem åka förbi älgarna på Skansen en vända. Jag tyckte det redan var trångt på Gröna Lund, men tydligen har man lyckats trycka in ännu mer stora attraktioner. Visserliggen tar inte en berg- och dalbana upp så stor markytan, då det bara är pelarna som tar upp plats på marken. Och de flesta står nog där det redan tidigare var avstängt, det vill säga inne på andra karusellers områden.

Men ja nu är det ju både trångt på marken och i luften, berg- och dalbanorna går under och över varandra för att få plats. Ger ju en extra upplevelse förstås, så plus för det! Och en applåd till arkitekterna som inte bara lyckas få ihop en fungerande berg- och dalbana utan även lyckas tränga in den på det viset dem gjort. Jobbigt om man byggt 3 fjärdedelar och inser att det inte kommer gå få ihop den sista biten för en annan berg- och dalbana står ivägen.

Man skryter med att berg- och dalbanan har skarpare kurvor än någon annan träbana i världen. Och hela färden är en halv kilometer lång.

Hur många gånger fick ni det till i texten att det stod "berg- och dalbana"?


Grönalund.com

Inga kommentarer: