Hetast just nu!

05 maj, 2011

Nya Safari på Kolmården


I år har Kolmårdens djurpark satsat på något som är unikt för hela värden (till och med ett av världens mesta kända zoo, San Diego Zoo hörde av sig och undrade nyfiket vad Kolmården höll på med)


En Safarilinbana
Man har alltså byggt en linbana, inte att förväxla med den gamla tråkiga de haft sedan tidigare utan en helt ny. Den nya linbananeattraktionen heter SAFARI och tar dig på ett hissnande äventyr över Kolmårdens Safaripark. Du åker i en av de 78 vagnar som finns och det är bara gallret som håller dig kvar, det gör att du kan höra och se allt mycket klarare än om det hade varit inglasade. Linbanan går från att vara som höst på 20 meter höjd, till att du på lägsta höjden av bara 2,5 meter passerar ovanför lejonen, så håll koll på händer och fötter!


Vi var där
Vi på Afrobaldet var inbjudna på pressåket, och kan säga det var en upplevelse ni inte vill missa. Det var synd bara att man inte fick åka fler gånger, för ibland ville man bara stanna vagnen en stund och studera någon intressant man såg. Under hela resa så följer en mansröst med oss och berättar lite intressant fakta då och då. Men till stor del av resa är "han" tyst så vi kan titta på djuren i lugn och ro också. Det blir en lagom mängd av information och en lagom mängd att bara titta på djur, och utsikten som man lätt glömmer bort.


Fakta Safari
Banans längd: 2.640 meter
Åktid: 26,5 minuter
Höjd över marken: 2,5-20 meter
Kapacitet: 8 personer per vagn/1.200 personer per timme
Avtånd mellan vagnarna: 36 meter
Ljudguidning: Svenska, Finska, Engelska
Kostnad: 132 miljoner kronor
Pris: vuxen 379kr, (3-12 år) barn 289kr, då ingår numera alla parkens aktiviter! Safari, Delfinarium, Marine World, Kemelridning, Åkattraktioner m.m. (det är nytt för i år, istället för att betala saker separat)
Har man tex ICA kort så går man in för 303kr för en vuxen, så det går ofta komma undan billigare.
Kolmården öppnade i år den 30 april.
Kolmårdens djurpark ligger strax utanför Norrköping.kolmarden.com

Inga kommentarer: