Hetast just nu!

29 maj, 2011

Audi A3 CabrioletJag blev så fruktansvärt sugen på att köpa en Audi A3 Cabriolet efter att ha sett en annons i en tidning. Vad är inte härligare än att åka i en snygg nedcabbad bil på sommaren och bara känna vinden i nacken.

Audis lilla cab har 4 motoralternativ där den värsta är en bensinare med beteckningen 2.0 TFSI på 200 hästar. 0-100 km/h på 7,4 sekunder är inga märkvärdiga siffror, men bilen är ändå ganska tung med sina 1563 kg. De andra motoralternativen inkluderar även diesel motorer, vilket inte jag skulle rekomendera till en cab då man gärna vill höra naturen och inte ljudet av en traktormotor.

Priset för en Audi A3 Cabrilolet börjar på 225.000kr, vilket är ett hyfsat bra pris. Men då ska nämnas att du får inte ens aluminuimfälgar, utan får åka runt på plåtfälg. Så att lägga till en del extrautrustning är mer eller mindre inget att tänka så mycket på, utan det måste göras om du inte vill skämmas! 2.0:an på 200 hk börjar på en prislapp av 290.000 kr. Dessa priser stämmer kanske inte exakt skall nämnas.

Suffletten har en bakruta i glas med eluppvärmning, och för en extra peng för man en isolerad sufflett som håller värmen bättre på vintern och som ljudisolerar så passa bra att Audi säger ljudet i kupén endast är 1 decibel högre än i vanliga A3:an med plåttak vid motorvägskörning. 9 sekunder tar det att fälla ner taket, och det går att göra medans man kör i max 30 km/h. Om man nu betalat för helautomatik förstås, standardutrustningen är med halvautomatik där man måste låsa upp en spärr mauellt innan taket kan öppnas med automatik.

Onödigt törstig är den också, blandad körning 0,76 l/milen för bensindrivna 2.0 modellen.


En snygg liten smidig bil som absolut fångar blickar till sig! 


Prisvärd till en början, men när man kryssat i några "måsten" i utrustningen så vill jag inte kalla den prisvärd längre. Det är som sagt en väldigt liten bil, så det blir lite för pengarna. Men sen är den ju jävligt snygg ändå, och det är en Audi så man får en välbyggd bil. Det är bara synd vi inte har värme lite längre i vårat land. Men det är ändå en bil som fungerar utmärkt att åka med på vintern, eluppvärmda- backspeglar, bakruta och säten. Och den extra isolerade suffletten hjälper till hålla bilen varm även på vintern.

Inga kommentarer: