Hetast just nu!

17 maj, 2011

Samsung D9500 - 73" 3D LED-tv

Världens största LED-belysta 3D-tv!
En 75 tum stor 3D LED-tv från Samsung.


Den sitter väldigt bra på min vägg här hemma, och just nu har jag en akvarier-app igång, så det simmar hajar i mitt "akvarium" på väggen. Och tar man på sig 3D-glasögonen så simmar dem runt i mitt vardagsrum :)

200Hz (240Hz i USA), 1080p-upplösning och led-lamporna sitter i kanten på tv:n. 3D-tekniken är av aktiv sort. Sedan innehåller tv alla Samsungs nya Smart-tv tjänster, så som nedladdningabara appar, surf direkt i tvn och andra onlinetjänster.

Jag fick ge 17 600 dollar. Ungefär 111 111 kronor.

2 kommentarer:

Hans Ekasson sa...

Jag letar efter en ny LCD-TV och tittade lite på www.proshop.se, men finns det någon i kan rekommendera?

Afrobladet sa...

Hej Hans!

Oj, det är en svår fråga. Det finns sådant brett utbud av bra tv-apparater idag.

Frågan är nog först och främst vilken prisklass man vill ge sig in på, och om man vill ha en LED eller LCD -tv.

Vi rekommenderar att köpa LED idag, och kanske inte att man tar den absolut billigaste, utan lägger på någon en eller ett par tusenlappar. Då får man oftast en både snyggare och bättre tv.

Vi gillar LCD/LED-tv från Sony, Samsung och Philips. Samsung framförallt har bra priser från budget till lyx och är världsledande på marknaden.

Självklart skiljer det sig från person till person vilken tv man föredrar, en del är kräsna, andra nöjer sig med att den bara fungerar. Men om man till exempel inte har något extra högtalarsystem kopplat till sin tv så kan ett tips vara att man provar ljudkvalitén i en butik på den tv man är intresserad av. I och med att dagens tv är så tunna så rums det inte så mycket ljud i dem, så ofta med budgetvarianter kan just ljudet bli något man stör sig på. Detta brukar dock vara rätt ok på de mer välkända märkena, men vi har märkt att på lite billigare märken att detta med högtalare inte riktigt når upp till en tillfredsställande nivå.

Hoppas svaret kan ge lite vägledning i alla fall. Bäst gör du självklart i att besöka en butik. Men kom ihåg, titta, lyssna och känn efter själva vad du gillar. Låt inte en försäljare tala om för dig vad han tycker DU ska köpa. Och gå aldrig på den där "jag/mina föräldrar har själv den här tv:n hemma, och den är jättebra" av en försäljare.

//Afrobladet