Hetast just nu!

17 oktober, 2010

Volkswagen EOS

EOS ser numera ut som övriga syskonen i VW-familjen med sina mörktonade strålkastare fram med LED-lampor i. Fronten överlag har fått ett kaxigare och vassare utseende. Baktill slipper bilen nu de groteskt fula runda lampglasen och får också ett smäckrare framträdande.

Nytt på tekniksidan är Light Assist som ställer in ljuset efter omgivningen och vädret. Park Assist gör vad den heter, hjälper till vid parkering. Med Keyless Access kan man komma in i bilen och till och med starta den utan att behöva ta upp nyckeln ur fickan. Med nyckeln kan du också öppna och stänga plåtcabben. Med taket nere kan ju solen göra att det blir väldigt varmt, men väljer man till Cool Leather-beläggning ska skinnklädseln reflektera solljuset och göra att det inte blir lika varmt.

Under huven återfinns återigen BlueMotion-konceptet. Start och stopp-systemet tillsammans med bromskraftsåtervinning gör att 2,0-litersmotorn med 140 hästar drar 0,48 liter per mil, 0,07 liter mindre än tidigare.

Nya EOS börjar att säljas i Europa i januari nästa år och för bensinfyran med 122 hästar och turbo får man betala 27 975 euro.

Inga kommentarer: