Hetast just nu!

04 oktober, 2010

EM i Sverige 2013 - Damfotboll


Idag blev det klart att Sverige får arrangera EM i Damfotboll 2013

Det stod mellan Sverige och Holland, och Uefa valde tillslut Sverige. I Solna, Stockholm byggs just nu redan Sveriges nya Nationalarena som kommer ta 50.000 besökare under en fotbollsmatch. Denna arena kommer att få stå värd för finalmatchen under fotbolls-EM för damer.

Alla som sett damfotboll vet att det är en betydlig skillnad jämfört med herrfotbollen. Det är snällare spel, lägre tempo, men framförallt mycket mindre underhållande och helt enkelt tråkigare spel och klass när damerna spelar, tyvärr. Så om arenorna kommer fyllas återstår att se, men det sägs att det inte är något man ska förvänta sig. Inte heller att själva spelen ska gå plus ekonomiskt. Men vid en ekonomisk förlust kommer Uefa att betala,

Det som är positivt är självklart att det här blir bra reklam för Sverige där vi får visa upp våran då färdigbyggda superarena med uppfällbart tak. En arena som blir en av Europas modernaste, och ihopbyggt med arenan kommer även Scandinaviens störst Galleria att slå upp portarna. Går sedan vårat damlandslag långt i EM slutspelet så kommer det att inspirera fler tjejer att börja spela fotboll, och på så vid utvecklas damfotbollen till det bättre.
Mästerskapet kommer att avgöras mellan den 10 till 28 juli 2013.

Dam-EM kommer att avgöras i sju städer:

Göteborg, Gamla Ullevi.
Halmstad, Örjans Vall.
Kalmar, Guldfågeln Arena.
Linköping, ny arena ska byggas.
Norrköping, Nya Parken.
Solna, Stockholm (bara finalen), nya arena byggs.
Växjö, ny arena ska byggas.

Inga kommentarer: