Hetast just nu!

17 juli, 2012

Blixten slog ner på Gröna Lund

Skriver Expressen, i ett nötskal

Idag har det dragit runt flera åskoväder i landet. Ett ställe som utsattes för åskoväder var Gröna Lund i Stockholm, där blixten ska ha slagit rätt ner i åkattraktionen "Fritt fall". Vi på Afrobladet kände att vi var tvungna att uppmärksamma detta också, då det är något helt ofattbart att blixten kan slå ner där! Tänk er, den högsta punkten på hela Djurgården, ja en av de hösta punkterna i hela Stockholm, och blixten slår ner just där! Vad är oddsen på att det ska hända!?

Nä skärpning Expressen, det här är väl ingen nyhet att gå ut med. För började det brinna? Nej. Dog någon? nej. Skadades någon? Nej. Gick en lampa sönder på Fritt fall? Ja. Det var ungefär vad som hände, en lampa längst upp på tornet gick sönder och måste bytas. Då ser jag hela grejen med att byta den här trasiga lampan som ett större nyhetsvärde än blixtnedslaget. Gör ett reportage om mannen/kvinnan som får i uppgift att byta lampan istället, det känns som mer intressanta nyheter än att blixten slagit ner på den hösta punkten på hela Djurgården.

Att blixten slår ner i "Fritt fall" är utan att jag har någon fakta eller så nog en ganska vanlig företeelse, och händer antagligen ett antal gånger varje år. Alla åkattraktioner på Gröna Lund är jordade, så det ska inte vara någon fara vid ett blixtnedslag då blixten leds bort via en jordkabel ner i marken oftast.


expressen.se

Inga kommentarer: