Hetast just nu!

05 juli, 2012

The Shard - Europas högsta byggnad

Reser sig i OS staden London

Idag invigde man skyskrapan The Shard i centrala London. Med sina 310 meter blir den Europas högsta byggnad. Dock är Paris, Frankrike redan i full gång med bygget av sina tvillingtorn "Tours Hermitage" som ska nå en höjd av 335 meter när de är färdiga.

En lägenhet i The Shard kommer att kosta 30-50 miljoner pund eller cirka 323 till 538 miljoner kronor! men den bästa utsikten får inte lägenhetsköparna, utan det får besökarna. På de översta våningarna 68-72, 224 meter upp kan turister och Londonbor njuta av utsikten från vad de kallar "viewing galleries". Men detta blir inte tillgängligt försen i februari nästa år. Priset för att få ta del av utsikten är £ 24,95 för vuxna och £ 18,95 för barn. På våning 72 erbjuds man att utsättas för väder, vind och ljud av staden nedanför.

Designad av stjärnarkitekten Renzo Piano
 och byggd av Stellar Property Group. Prislappen för allting sägs hamna på runt 2,4 miljarder dollar och ägs till 95% av oljelandet Qatars centralbank

Hela skyskrapan räknas inte vara i fullt bruk försen år 2014. idag är bara utsidan klart och det återstår mycket arbete invändigt.


Fler foton på "läs mer"

Tours Hermitage -  Paris, Frankrike

Inga kommentarer: