Hetast just nu!

31 januari, 2011

Streets of Monaco - Ett flytande Monaco

(Klicka för större bild!)


Det brittiska designföretaget Yacht Island Design har kommit med en mer eller mindre vansinnig idé om att bygga ett miniatyrmonaco flytande på havet.

Det handlar om en lyxkryssare på 155 meter med en avbild av furstendömet Monaco på däck. Båten är inte producerad än men ritningarna är klara och företaget är övertygade om att de är helt möjliga att bygga, om det finns rika männiksor som är intresserade att investera pengar i projektet. Närmare bestämt 7,5 miljarder kronor.

Endast 16 gäster är beräknat att kunna bo i de superluxuösa sviterna, medans 70 besättningsmän tar hand om allting. Den största hytten är på ungefär 450 kvadratmeter. Ombord finns stranddäck, Pooler helikopterplatta, tennisbana, gokartbana och en egen ubåt. Det finns även en brygga som mindre båtar kan lägga till vid om man tröttar på ta sig dit med helikopter.

Max 15 knop räknar designern med att de ska gå att kryssa fram i ute på de vackra haven.Ett lite vasninigt projekt får man ju säga, och tittar man närmare på bilden så finns det även vägar och bilar ombord. Vad det nu ska göra för nytta kan man undra, då det knappast kan vara mer väg än kanske 300 meter ombord, om det inte går att köra bil även inne i fartyget, men det känns lite långsökt. Och hastigheten lär väl vara begränsad till 15 km/h timme av säkerhetsskäl. Nu antar jag det bara är med på bilden för att få det se mer ut som en liten stad, och om det hela blir verklighet skulle jag sattsa mina pengar på att de skippar bilvägar, och gör gångvägar istället. Så kanske de kan ha Segways att åka runt på.

Vore kul om projektet blev verklighet iaf, även om man själv nog aldrig skulle få se den i verkligheten så kanske man får se den på tv och bilder, och det är ju alltid något.

Inga kommentarer: