Hetast just nu!

07 januari, 2011

Sony Ericsson Xperia Arc




Sony Ericsson har presenterat en ny modell i sin Xperia-familj med namnet Arc.

Arc består av en multitouch skärm på 4,2 tum och en upplösning på 854x480 pixlar. En kamera på 8,1 megapixel som är försedd med en LED-blixt och funktioner som geotagging, autofocus samt smile detection. Processorn är på 1Ghz och som operativsystem kommer den att köra Android 2.3. MicroSD-kort står för lagringen som kan uppgraderas från 8GB till 32GB. Vidare finns som i vanlig ordning WiFi, Bluetooth, aGPS, DLNA-stöd samt en 3,5mm-ingång för hörlurar/headset. Nytt är en HDMI-utgång.

Sony Ericsson Arc släpps under kvartal ett 2011 i färgerna Midnight Blue och Misty Silver.

Helt klart en intressant telefon enligt mitt tycke. Är den bara lika snabb och smidig som en iPhone och inte dras med några buggar så tror jag det här kan bli en försäljningssuccé! Vi får se på vilken prisnivå den hamnar på först bara, men en vild gissning skulle vara runt 6000kr, eller vad tror ni?



Tyvärr efter att jag titta på youtube-klippet så blev jag redan besviken över hur plastig den ser ut i verkligheten. Varför lär sig inte SonyEricsson, konsumenten vill inte ha plastiga prylar, de vill ha kvalitétskänsla när man betalar så pass stora summor för en pryl. Apple har förstått det där, de tillverkade sin iPhone 4 i glas och aluminium. Finns inget plast så långt ögat når! Så det har ingenting med att det inte går göra en telefon som inte är plastig, det handlar om att sattsa på design och material och få det fungera ihop. Nä bakläxa till SonyEricssons designteam!

Inga kommentarer: