Hetast just nu!

23 november, 2012

Världens högsta hus byggs

På endast 90 dagar

Ett byggföretag som tidigare satte ihop ett 30 våningshus på bara 15 dagar har tänkt överträffa sig själva nu med att bygga världens högsta byggnad på bara 90 dagar!

Namnet på det nya byggverket ska bli "Sky City" och är tänkt att nå nio meter högre än det idag hösta huset Burj Khalifa i Dubai. 220 000 ton stål skall användas, för att ge plats åt 31 400 personer när det är färdigt. 104 hissar ska ta sina huserade upp och ner för de 220 våningarna. Skyskrapan kommer att ligga vid Xiangjiang-floden i staden Changsha.

Huset byggs av färdiga sektioner, så kallade prefabicerade moduler som man tidigare använt sig av från företaget Broad Sustainable Building som utvecklar dessa. Även i Sverige byggs många hus numera med prefabricerade konstruktioner, men inte på denna nivå. Bygget blir också billigt på gund av detta, närmare bestämt 1 500 dollar per kvadratmeter som kan jämföras med Burj Khalifa kvadratpris som var 15 000 dollar. Byggnaden ska även stå emot jordbävningar upp till 9.0 i magnitud.


constructionweekonline.com

Inga kommentarer: