Hetast just nu!

09 februari, 2010

Dåliga förpackningar

Detta mjölkpaket öppnar den genom att riva av ena höret, så den går inte att stäng på något vis efteråt. Sen tar man ett litet glas mjölk, ställer paketet i kylskåpsdörren. Nästa gång när man ska lyfta upp paketet ur facket i dörren så måste man ta ett ordentligt grepp om den, och efterson förpackningen är så mjuk så trycks paketet ihop, och mjölken skvätter ur det öppna hålet. Hur många gångar har det inte hänt dig?

Det Finns fler olika bättre förpackningar som rymmer samma mängd, som funger helt felfritt. Så varför envisas de om att sälja denna helt idiotiska lösning till förpackning?


Sen har vi alla dessa återförslutningsbara påsar. Det är som två plast/gummi remsor som man trycker ihop mot varandra och fungerar lite som ett blixtlås. Jätte bra idé, och fungerar jättebra. När det väl fungerar som det ska... Vet inte hur många gånger jag hållt på i flera minuter och pressat ihop påsens "lister" och dragit med fingrarna fram och tillbaka flera gånger, men de vill aldrig gå i lås. Då blir man lätt lite trött, och sen plötsligt så bara låser dem sig med varandra. Eller så ibland går det bara inte alls, och man får leva att påsen inte är sluten, och istället vika ihop toppen på gammalt hederligt vis.

Inga kommentarer: