Hetast just nu!

10 september, 2013

iPhone 5S

Då var den här!

Designen är den samma som iPhone 5, förutom att hemknappen ser aningen annorlunda ut. Varför det gör det är för att den omsluts av en ring i aluminium och bakom knappen sitter en fingersensor. Med hjälp av den kan du till exempel låsa upp skärmlåset bara genom att placera ditt finger på knappen, och då med hjälp av ditt unika fingeravtryck låses telefonen upp sig själv.

Kameran kommer med ett helt gäng nya funktioner. Pixlarna är det samma som på föregående modell, det vill säga 8 megapixel, men de har förstorat sensorn med 15 procent så att pixlarna blir större istället. Kameran ska ha fått bättre mätning av vitbalans och exponering samt den utrustats med dubbla LED-lampor. Dessa är i två olika färger så att kameramjukvaran kan känna av vitbalansen i rummet och sedan matcha "blixtens" färgtemperatur till omgivningen. Kameran kan också numera ta 10 bilder i sekunden och telefonen kan själv välja ut den bästa av dessa bilder. När det kommer till att filma så ska detta gå att göras i slow motion genom att den kan filma i 120 bilder i sekunden, och detta gör den dessutom i HD-upplösning på 1280 x 720 pixla.

Telefonen blir den första smartphonen med ett 64-bitschip som kallas för A7. Både den vanliga processorn och grafikprocessorn ska vara dubbelt så snabb som de i iPhone 5. En nyhet som samarbetar med A7:an är något som kallas för M7, som är en rörelseprocessor. Den mäter och jobbar tillsammans med accelerometern, kompassen och gyroskopet. Den kan alltså säga till appar om du sitter still, går, springer eller kör bil bland annat. Utvecklare kommer få ta del av detta, och Nike har utvecklat en app som de kallar för Nike+ Move.

Telefonen släpps i 3 färger: Slate, Gold och Silver.
Till oss i Sverige väntas den inte förens i december tyvärr.


apple.se

Inga kommentarer: