Hetast just nu!

22 februari, 2013

SF bio slutar låna ut 3D-glasögon

Du får köpa brillor, eller ta med egna

Som det är idag så används 3D-glasögonen endast en gång på SF-biograferna och sedan skickas dem för återvinning. Då det nu dyker upp allt fler 3D-filmer och det går åt allt mer glasögon har SF-bio bestämt sig för att ändra rutinerna. Istället för att skicka dem till återvinning ska besökarna få köpa glasögon, som de sedan får ta med sig hem och sedan ha med sig till nästa biobesök.

Detta gör man får att spara på miljön och den onödiga hanteringen som både tar tid och kostar pengar. Ett par glasögon kommer att kosta 15 kronor, och detta blir som sagt en engångskostnad om man kan komma ihåg att ta med sig brillorna till nästa besök. Självklart kommer många bli tvungna att köpa nya då man inte kan gå runt med ett par 3D-brillor i fickan jämt och ständigt, om man till exempel väljer gå på bio oplanerat. Dock lovar SF-bio att man kommer att sänka priset på 3D-tillägget som inkluderas när man går på 3D-filmer. Så i det långa/korta loppet är det ändå biobesökaren som tjänar på detta, och miljön såklart!

Från och med den 5 mars börjar dessa rutiner att gälla. Och Glasögon kommer gå att beställa direkt på SFbio.se eller i Biomaten på biograferna, och hämtas sedan ut vid biljettkontrollen då detta är antecknat på biljetten.


sf.se

Inga kommentarer: