Hetast just nu!

21 februari, 2013

Playstation 4

Släpps på marknaden julen 2013

Inatt svensk tid presenterade Sony deras nya Playstation 4 (PS4) i New York. Eller egentligen inte, för någon konsol visade de aldrig upp, utan bara lite knapphändiga specifikationer, en ny handkontroll och en kamera liknade Kinect som Microsoft Xbox 360 har att tillgå sedan länge. Något pris talades det heller inte om, men det man sa att konsolen ska börja säljas till julhandeln. Men även där är informationen luddig då det inte nämndes vilka marknader det handlar om.

Handkontrollen i focus
Den nya handkontrollen Dualshock 4 som fick mycket fokus ser ungefär ut som den tidigare modellen, men med lite mindre förändringar för att bättre passa handen. Vad som är nytt på den är att i mitten finns en pekyta som klarar tvåfingers-touch. Sedan finns en ny knapp som är döpt till "SHARE" (delaknapp) vilket betyder precis vad det står. Man kan nu alltså dela allting man gör med vänner och så vidare, precis som hela vårat samhälle numera har blivit, allt man gör ska delas. Denna funktion går givetvis att parkoppla ihop med sitt Facebook-konto (oh no! suck... ännu mer jobbiga flöden). En ny "OPTIONS" -knapp  har också fått se dagens ljus, men istället har både "start" och "select" blivit bortplockade. En till sak är ljusflödet som syns på framsidan av kontrollen, detta är kommunikationen den använder för att prata med kameran (Eye) som följer med PS4 (eller om det är ett tillbehör som måste köpas till, lite oklart). Och förstod jag det rätt är det även denna lampa som visar vilken kontroll man styr, alltså att den kan lysa i både blått, rött, grönt och gult beroende på om man är inkopplad som spelare 1, 2, 3 eller 4. En mono-högtalare finns även det inbyggt i kontrollen.


Konsolen PS4
Processor: x86-64 AMD "Jaguar", 8 Cores
Grafikkort: AMD next-generations Radeon
Optisk enhet: DVD och Blu-Ray
Hårddisk: Ja (storlekar okänt, gissningsvis största på 500-1000GB)
Kommunikation: USB 3, AUX, Ethernet, Trådlöst IEEEE 802.11 b/g/n, Bluetooth
Bild och ljud: HDMI, Analog AV-ut, Digital output (optisk)

Handkontrollen Dualshock 4
Vikt: 210 gram
Nya knappar: SHARE och OPTIONS (ersätter start och select)
Touchpad: 2 point touch pad, click mechanism, capative type
Motion sensor: Six-axis motion sensing system
Kommunikation: Bluethooth v2.1
Anslutningar: USB micro-B, Extension port, stereo headset jack
Batteri: inbyggt uppladdningsbart lithhium-ion batteri, 1000 mAh
Övrigt: Ljusbar, Vibrator, inbyggd mono-högtalare

Kameran Eye
Mått: 186mm x 27mm x 27mm
Vikt: 183 gram
Lins: Dubbla linser F value/2.0 fixed focus
Fungerande räckvidd: Från 30cm
Omfångsvinkel: 85 grader
Mikrofon: Fyra kanalers
Anslutning: 2 meter kabel
Playstation Eye


Det presenterades en del annat smått och gott om konsolen, som till exempel att man kan ladda hem spel och börja spela dem direkt, samtidigt som nedladdningen pågår. Och även att man kan pausa ett spel och sätta PS4 i ett sömnläge, för att nästa dag återuppta sitt spelade precis där man var, utan några laddningstider. PS4 ska även kunna uppdatera sig själv även när den är avslagen, så man slipper sitta och vänta på alla dessa uppdateringar ska laddas hem och installeras när man bara vill spela. Läs mer om hela presentationen och se videon på länken nedan.


Playstation.com

Inga kommentarer: