Hetast just nu!

25 oktober, 2012

TV 4-Gruppen sänker volymen

I reklamavbrotten

Har du också irriterats över det höga ljudet när serien eller filmen du tittar på övergår till reklampaus? Plötsligt blir det reklam och ljudet höjs flera decibel, vilket resulterar i att man antingen måste måste resa sig ur sin sköna liggposition i soffan för att nå fjärren och sänka volymen, eller så får man stå ut med det höga ljudet och hoppas inte grannarna knakar i taket om det är sent på kvällen.

Men nu efter ett smärre uppror på Facebook vidtar TV4 nu åtgärder och lovar att säna voymen vid reklamavrott.

En tittare tröttnade på den höga volymen och begav sig in på TV4:s facebook sida och skrev följande: 
"SÄNK VOLYMEN PÅ REKLAMEN FÖR HELVETE! SKITER I OM NI SÄGER ATT NI INGET KAN GÖRA! KLART SOM FAN NI KAN!
GÖR DET NU BARA!"

Efter en stund hade över 60 000 användare engagerat sig i tråden som uppstod. Och på TV4 uppskattar man att uppemot 100 000 personer har engagerat sig i liknande inlägg tidigare.

På TV4-gruppen säger man att den höga ljudnivån uppstod vid ett teknikskifte i maj, tidigare i år. Nu vidtar kanalen åtgärder och hoppas att problemet ska vara löst inom två veckor. Kan ju tyckas lite märkligt att det ska ta upp till 2 veckor att sänka volymen, hur långt tid tar det för dig där hemma i soffan?

Problemen gäller inte bara TV4-gruppen utan de flesta reklamkanaler. Det har till och med gått så långt att många nya teknikprylar som TV och bioanläggningar har en inbyggd funktion för att jämna ut volymen vid stora förändringar, vid t.ex remklamavbrott eller kanalbyte. Dock funkar dom sådär då de kan förstöra upplevelsen i en film där de går från en lugn scen till en full utbruten actionscen, och tekniken då inte riktigt kan hantera det, om den ska sänka eller låta ljudet vara. Så kan sluta i att volymen går upp och ner vågor så hela scenen förstörs ljudmässigt. Tur nog väljer man själv om man vill aktivera funktionen eller inte.

1 kommentar:

Anonym sa...

Problemet är inte att ljudet är för högt under reklamen, utan att det är för lågt under programmen! När jag byter från TV4 till SVT så sprängs högtalarna...