Hetast just nu!

11 maj, 2012

Till Salu, en fyr till havs

En förälskelse till havs?

Varför inte köpa en bostad till havs, en fyr exempelvis. Nu kan du köpa fyren Dämman för 25 miljoner. Boytan är fördelat på fyra plan med totalt 560 kvadratmeter, och den tillhörande tomten/kajen är på 3.180 kvadratmeter. Även en rejäl bit havsyta ingår på 282 000 kvadratmeter, vilket är cirka 300 meters omkrets. Dessutom ingår fastigheten Svartsö 1:26 på fastlandet i försäljningen och med på köpet får man också två båtar.

Fyren är belägen på ett stort grund i Kalmarsund i Mönsterås kommun med en fantastisk utsikt. Man har Blå Jungfrun i norr, Öland i öster, Kalmars fastland i väster och en havsutsikt så långt ögat kan nå i söder.Fyrens historia
Efter att bland annat två stora segelfartyg förliste i mitten på 1800-talet när det gått på grundet och flera hundra människor omkom så bestämde man sig för att bygga fyren 1873, som sedan var i bruk fram till 1969.

I mitten av 90-talet övergick fyren i privat ägo då den renoverades för att användas som hotell- och restaurangverksamhet.

Idag är fyren självförsörjande med eget elkraftverk, och ett eget reningsverk för vatten. En helikopterplatta  har också gjutits ute på piren, så man måste inte ta sig ut med båt.

Klicka på "läs mer" för ytterliggare bild.

Inga kommentarer: