Hetast just nu!

11 maj, 2012

Samsung S-PebbleEn mp3-spelare till Galaxy S3


Samsung kommer med ett tillbehör till nya Galaxy SIII i form av en en liten smidig mp3-spelare med samma färger och designspråk som telefonen.

S-Pebble kopplas till Galaxy S3 via en Micro usb-till-ljudkabel och synkar din musik för att sedan fungera på egen hand. Den kan inte anslutas till datorn, utan synkroniseringen sker mellan mobilen och spelaren. Det går alltså inte att använda den som en trådlös länk eller headset mellan den och telefonen då den varken har WiFi eller Bluetooth. Lite synd tycker jag, vilket hade varit mycket smidigare då man hade kunnat ha telefon i fickan och sedan S-Pebble fäst på jackan och bytt låtar och styrt volym därifrån, precis som så många andra tillbehör fungerar (inte minst SonyEricsson som alltid levererade ett sådant tillbehör tillsamman med sina telefoner). Så vad säger man Samsung, ett steg bakåt i utvecklingen?

17 timmars batteritid och 4 GB inbyggt utrymme säger specifikationen, och produkten är främst riktad till löpare som vill slippa ta med sig Galaxy S3 varje gång de ger sig ut på en joggingtur. De enda funktioner som finns är Shuffle, Bass Boost och en "slide-key" för On/Off/Lock, vilken ändå iaf är det viktigaste fuktionerna. Och ja, stop, play, pause, prev, next, volym upp och ner finns självklart också!

Dock kan man glömma att ladda ner appar för att göra statistik över sin löpning och så vidare då S-Pebble saknar både stöd för appar och GPS.

S-Pebble bör dyka upp i samband med Galaxy S3 i slutet på maj. Priset är ännu okänt, men jag skulle inte betala mer än 2-300 kr max, det är ändå inte mycket mer än ett USB minne på 4GB med hörlursutgång. Men det kommer säkert ingå halvaskiga hörlurar, och den är ju designad att matcha Galaxy S3, och så är den märkt med Samsung. Så det förvånar mig inte om den hamnar på mellan 399-499 kr.

Inga kommentarer: