Hetast just nu!

03 maj, 2012

Nya Samsung Galaxy S3


Ser, förstår och agerar


Samsung hade pressrelease ikväll av sin nya telefon Galaxy S3.


Det blev en hel del nytt och intressant. Ett gensvar på Apples Siri, och en del helt egna nytänk på mobilmarknaden också.


Galaxy S3 ser dig
Galaxy S3 har en helt unik funktion där den med hjälp av frontkameran håller koll på dina ögon. Telefonen kommer veta om du tittar på skärmen eller ej, och därav ALDRIG slå av ljuset/skärmen efter en viss tid om du sitter och läser/tittar på skärmen en längre tid utan att röra vid den. Detta är någon jag själv irriterar mig på hos telefoner, gärna när jag spelar Wordfeud och jag som alltid sitter alldeles för länge och tänker ut nå smart drag, och så slår skärmen av och man måste där och trycka på den, ibland även skriva in lösenord om man har det inställt så.

Direct Call
Läser eller skriver du ett sms från/till en person så kan du bara föra telefonen till ditt öra och den kommer då ringa upp personen i fråga. Snabbt och smidigt

S Voice
Det är en liknade funktion som "Siri" till iPhone som gör att du kan prata med telefonen och den reagerar utefter dina behov eller önskemål genom att antingen svara tillbaka med en röst, visa dig på skärmen, eller utföra ett kommando du bett den om. 8 Språk kommer vara tillgängliga, som jag minns det Amerikansk-engelska, Engelska, Spanska, Franska, Koreanska, Tyska, Kinesiska. Återkommer med rätt information angående språken senare. S Voice fungerar så att man aldrig behöver "väcka" telefonen med en fysisk knapptryckning, utan den vakna av att du säger en inlärd fras som du väljer själv, t.ex "-Hallå S3".

Smart Alert
En funktion som håller koll på missade samtal och olästa SMS, Mail osv. Det fungerar helt enkelt så att när du plockar upp telefonen i handen kommer den ge ifrån sig ett durr för att uppmärksamma dig på att något har hänt sen du varit borta.

Social Tag
Är kopplat till Facebook och gör att telefonen känner igen ansikten på foton. Tar du t.ex ett foto där ett eller flera ansikten är med på bilden kommer telefonen att känna igen personen/personerna och länka direkt till dessa.

S Beam
Med hjälp av NFC och Wifi Direct går det enkelt att dela innehåll mellan två Galaxy S3:or, bara att peka dem mot varandra och shot! (Du lägger telefonernas ryggar mot varandra).

AllShare Cast Dongle
Är ett tillbehör som gör att man kan överföra bilden på telefonen direkt till en tv eller dator.

Pop Up Play
Du kan titta på Video samtidigt som du surfar eller gör annat på telefoneb. Videon hamnar i ett överliggande pop-up fönster som du placerar och flyttar runt vart du vill på skärmen.

Best Photo
kameran kan ta flera foton i en följd (20 stycken), och sedan väljer den automatisk ut det fotot som blev bäst (såg inte ut att funka sådär värst bra i presentationen, så alla lär ändå titta igenom alla fotona och välja det bästa fotot själva skulle jag gissa).

Trådlös laddning
Till telefonen medföljer en laddningaplatta. Telefonen laddas genom att man bara lägger ner den på plattan, ingen kabel eller kontakter behöver anslutas. Trådlös laddning helt enkelt, ja förutom att själva laddaren måste vara inpluggad i ett eluttag förstås. Är dock intresserad av att få veta laddningstiden på detta vis, då det tar ungefär ett dygn att ladda min elektrisk tandborste på liknande sätt.


Specifikation
Skärm: 4,8 tum HD Super AMOLED på 720x1280 pixlar.
Processor: Quad-coreprocessor, vilket innebär fyra kärnor.
Kamera: 8 megapixel och LED-blix, och 1,9 megapixel i fronten.
Batteri: 2100 mAh (info om batteritid okänt ännu)
Minne: 16, 32 eller 64 GB och ett MicroSD-slot för max 64GB.
HDMI: Finns adapter som tillbehör
NFC: inbyggt
LTE (4G): Ja och Nej (Inte för den svenska marknaden)
3,5 mm ljudanslutning: Ja
FM-Radio: Ja, med RDS stöd
Laddare: Levereras med en laddplatta för trådlös laddning.
Mått: 8,6 mm tunn, H 136,6 x B 70.6 mm
Vikt: 133 gram.
Färg: Kommer i mörkblå (peble blue) och vit (marble white).

Pris: Ca 6.000 kr (16GB)

Stort frågetecken!
Det som är lite skumt är att Samsung fortfarande inte kommit ut med några specifikationer angående tal- och standbyetid. Mycket underligt! Samsung Galaxy S2 LTE var en stor besvikelse just på detta området. Dock har den endast ett 1850 mAh batteri jämfört med denna nya S3 med 2100 mAh, men där ska också tilläggas att S2 LTE har en 4,5" skärmen och S3 har en större på 4,8" och därav borde den dra mer ström. Saknaden av LTE (4G) är dock en stor besparing på batteriet, och även så borde den nya processorna vara strömsnålare. Men som sagt, en STOR varningssignal ljuder än så länge innan Samsung går ut med siffror eller något test kommer ut från en oberoende tekniksite eller liknande.
Här kan ni läsa ett test som gjort på batteritiden jämfört mot andra smartphones.


S3 lanseras i 145 länder totalt.
Kommer till Europa 29:e maj 2012.

samsung.se

Inga kommentarer: