Hetast just nu!

31 maj, 2012

Quizfeud

Det nya "duellspelet" i appvärlden

Precis som i populära Wordfeud, DrawSomething och Rumble så handlar Quizfeud om att utmana sina vänner eller en random person i en duell er emellan. Men här ska du inte rita, lägga -eller hitta ord på snabbast tid. Utan Quizfeud går ut på att svara rätt på frågor genom att välja ett av de förvalda svarsalternativen.

Spelet fungerar så att motståndaren väljer först en kategori bland de 10 som finns, och sedan en specifik fråga ur den kategorin som du ska svara på. Man har 25 sekunder på sig att välja bland svarsalternativen som ges på frågan, ju snabbare man svarar, ju mer poäng får man. Men svarar man fel får motståndaren 20p. Ett spel har en omgång på 20 frågor, alltså 10 frågor var, och man svarar på -och ger frågor varannan gång.

Spelet innehåller också 3 livlinor:
1. Bomben – du kan spränga bort två av de felaktiga svaren.
2. Välj en ny fråga – du får en ny fråga som datorn väljer åt dig.
3. Pass – Du kan passa på en fråga. Då får ingen några poäng

Spelet finns på Svenska och Engelska, till Android och iOS.

Ett kul spel för dem som jag själv som gillar frågespel. Har precis dock bara hunnit prova det, men märkte rätt fort att det kan bli lite tråkigt då man kan kika igenom alla frågor som finns att skicka till motståndaren. Vilket i sin tur gör att man kan välja de där helt vrickade frågorna som man vet ens utmanare till 99% inte har en aning om vilket alternativ som är det rätta. Så då kan det med stor risk blir tråkigt att spela om man bara får extremt svåra frågor, så man måste sitta och chansa på varje fråga. Då blir det inte mycket till kunskapsspel, då blir det bara tråkigt efter en stund. Det är som att spela Trivial Pursuit och sitta fast på de där sista förbannande tårtbitarna som är gula (historia) och bruna (kultur/litteratur) som man måste tokchansa på helatiden. Risken är att spelet bara blir just en slump vem som vinner, den som chansat rätt helt enkelt. Alternativet att "datan" valde ut frågor istället borde funnits, och då att den väljer samma fråga till båda så det blir rättvist. Men det kanske kommer men senare uppdatering, jag hoppas i alla fall.

Inga kommentarer: