Hetast just nu!

07 maj, 2012

Blondinbella poserar naken!

Isabella Löwengrip näckar i nya numret av hennes tidning Egoboost

”-Vi på Egoboost Magazine är trötta på sjuka ideal och vill visa på mångfalden av kvinnokroppen. Vi drar nu igång en kampanj som heter Size me som vill trycka på att vi ser olika ut. På omslaget näckar jag och precis som i varje nummer i tidningen så vägrar vi retuch. Det är dags att börja älska sin kropp på riktigt!” Skriver BlondinBella på sin blogg.

Verkligheten
BlondinBella vill visa man är vacker även om man inte har en slank kropp. Och det tycker jag är en bra grej hon gör helt klart, alla har inte kroppar som fotomodeller. Faktum är att de är en väldigt liten procent som har slanka fina kroppar av alla kvinnor. Man ska älska sin kropp som den är som man brukar säga.

Problemet
BlondinBella uppger hon har suttit i sminket i 1 timma innan photo shooten, halva hennes kroppen är dold med feta bokstäver på omslaget, och hela bilden är svartvit. Retuchera betyder att man förvränger eller gör om bilden, och att göra en bild svartvit enligt mig är att retuchera en bild.  Ett svartvitt foto förfinar och döljer rynkor, ärr, bristningar och andra konturer jämför mot en bild i tagen i naturliga färger. Så att BlondinBella kallar sina bilder oretucherade håller jag inte med om.

Nu har jag förviss inte bläddrat i tidningen, och kommer så heller aldrig att göra. Möjligtvis finns det fler foton i tidningen där det inte står stora bokstäver över hennes kropp, men däremot har hon själv uppgett att hon valt ha svartvita foton på sig själv naken.

Är världen svartvit?
BlondinBella vill ge en verklig bild av sig själv "naken", men hon felar på att hon sminkat sig och valt att publicera i svartvitt. Vad är det för verklighet, vem ser världen i svartvitt?

Inga kommentarer: