Hetast just nu!

25 april, 2012

IKEA - ny inriktning med UPPLEVA


Allt-i-ett-tvmöbel

IKEA presenterar en ny typ av underhållningsmöbel med TV, CD- DVD- Bluray-spelare och högtalare inbyggt. På så vis får man ett komplett hammabiopaket med tillhörande skåp/hyllor och inget synligt sladdtrassel, och dessutom styr man allt med samma fjärrkontroll.

Kunden plockar själv ihop paket så som man önskas ha det- typ av möbel, färg, storlek på TV och om man vill ha DVD och högtalare (2.1 system). Subwoofern (bashögtalaren) placerar man vart man vill i rummet då den kommunicerar trådlöst med systemet. Det hela kan liknas vid att plocka ihop ett kök eller ett garderobssystem hos IKEA.

Det här tror jag är ett koncept som kommer att funka bra för barnfamiljer och äldre, eller de som inte alls är sådär intresserade av teknikprylar och inte har så mycket koll på marknadens enorma utbud, men som ändå gärna vill ha någon slags light-version av hemmabio. Är man inte en sån där prylfantast som måste ha vissa märken och så vidare, då är nog det här perfekt.

Priset börjar på 6500kr, då får man en 24 tums TV och någon typ av möbel. Sedan ökar priset såklart ju fler skåp du väljer, och ju större TV du vill ha. Men det där kan ni som handlat på IKEA förut.

Någon som är nämnvärt också är att IKEA lämnar 5 års garati, vilket får ses som väldigt generöst då du i en vanlig hemelektronikbutik får 2 år på produkterna om du inte tecknar en dyr extra försäkring.

Uppleva kommer att börja säljas under juni på IKEA Kungens Kurva och tre andra varuhus i Europa. I oktober kommer sortimentet till resterande varuhus i landet.


Klicka på "läs mer" för att se IKEA's demonstrationsvideo


Inga kommentarer: