Hetast just nu!

15 juni, 2011

Priset för att ha ett militärt försvar får de fattiga betala

 Amerikanska F35 Joint Strike Fighter och ett hangarfartyg


Tänk om vi inte hade krig på jorden, att inget land behövde lägga pengar på något militärt. Alla dessa pengar skulle lätt kunna göra så att alla människor på jorden kunde ha det bra ekonomiskt, och ge ett hem och riktig mat på bordet åt alla.

Ordet miljarder räcker inte ens till
Men istället lägger länder ner miljarder på försvaret årligen. Tänkt att bara ett stridsflygplan att köpa in och underhålla kostar en halv till en miljard kronor om man drar ett genomsnitt över alla flygplansmodeller! USA har tex beställ 2 456 stridsflygplan av världens modernaste stridsflygplansmodell F35 Joint Strike Fighter som ser ut att hamna på en slutnota av 1 060 miljarder dollar för inköp, drift och underhåll under dess livslängd. Det är 3,8 miljarder per plan!


Svenska SAAB JAS 39 Gripen

Och de militära utgifterna bara fortsätter
Räkna där till all övrig militärflyg, hangarfartyg, kryssare, u-båtar, helikoptrar, yrkesmilitärers lön, utrustning, vapen, ammunition, pansarvagnar, övriga militärfordon, underhåll, driftkostnader osv. Tänk vilka kostnader, vilka extrema mängder pengar som används för egentligen ingenting, men det måste finnas för att vi människor inte kan leva i fred eller komma överens.

Inga kommentarer: