Hetast just nu!

12 juni, 2011

iMessenger för iOS 5 - Gratis SMS & MMS

Om båda har en iOS enhelt


Det kommer mycket nya smarta och bra funktioner i och med uppdateringen till iOS 5 för till exepmel iPad och iPhone. En av dem är iMessenger.

Det nya sättet
iMessenger är vad man kan kalla det NYA SMS som fungerar mellan två iOS enheter. Det är fortfarande SMS, men det är smartare och dessutom gratis, och det jobbar ihop med dina vanliga SMS. Så du själv behöver inte göra någonting, Apple gör allt åt dig utan att du behöver tänka på det. Du fortsätter bara som vanligt. Detta kommer göra det möjligt att skicka "SMS" även till iPad och iPod.

Vad är iMessenger?
iMessage är en tjänst som gör att telefonen automatiskt känner av om den man skickar meddelanden till kör på en iPhone och då skickar man via datatrafik istället. Enkelt förklarat är att man aldrig kommer att sms:a till iOS-enheter mer i och med iOS 5. Istället hamnar man i en chat där man kan skriva, skicka bilder och videos. Du är säkert van vid att dina pratbubblor i dina SMS-meddelanden är gröna, och din väns gråvita. Men när ett SMS är skickat med iMessenger kommer det då visas som en blå pratbubbla.

Och nu på engelska
"What’s great about Messages is that you don’t have to know your friends Apple ID or tell your iPhone to send them an iMessage instead of an SMS. Your iOS 5 iPhone automatically checks to see if the phone number you’re sending to is an iPhone running iOS 5 and if the recipient is running iOS 5 it will send them an iMessage rather than an SMS Text. It’s incredibly simple and will probably save a lot of people some money on texting fees."

iOS 5 kommer som uppdatering till Sverige hösten 2011.


Lär dig mer på länken nedan
cultofmac.com

3 kommentarer:

Jensa sa...

hur funkar det med utlandet ? kan jag skicka från sverige till usa tex ?eller tillkommer extrakostnader då ?

Afrobladet sa...

iMessenger fungerar över internet, precis som att du surfar. Man kan säga att det är som att skickar ett mail. Så att sålänge sms:et skickas som ett iMessage kostar det inget extra. Däremot om du eller mottagaren inte har någon internetuppkoppling för tillfället så kommer iPhonen att välja skicka det som ett vanligt sms. Och då blir det också de vanliga sms-kostnaderna som du har för ditt abonnemang.

Anonym sa...

Now I am going to do my breakfast, when having my breakfast coming yet again to read further news.
Here is my site ; samson tobacco