Hetast just nu!

29 maj, 2011

iPad 2 - Internetdelning via iPhone 4

Uppdaterad!
(Fungerar även att internetdela till andra WiFi produkter så som bärbara datorer)
Sitter här med en iPad 2 och en iPhone 4.

Betala inte extra för en iPad 2 3G-version med ett dyrt abonnemang om du redan har en iPhone 4 med surfabonnemang!

Låt iPhone 4 vara ditt 3G modem
För er som funderar på att köpa en iPad 2 med 3G bara för att kunna vara uppkopplad någon gång ibland utanför WiFi nätet, för er kan jag berätta att det är jätteenkelt att använda iPhone 4 till att dela internetuppkopplingen till sin iPad 2 via bluetooth eller WiFi.

Så gör du, barnsligt enkelt
På inställningar på din iPhone 4 finns det en ny meny som heter "Internetdelning". Där kopplar du på delningen, sen kan du gå in på iPad 2 och söka efter bluetooth-enheter eller ett trådlöst nätverk där du kan hitta din iPhone i listan på tillgängliga nätverk. Bara att koppla upp dig till iPhonen sen och så kan du surfa vart du vill med din iPad WiFi version.

Onödigt betala extra i onödan
Så det är onödigt betala flera hundra kronor extra (plus dyra abonnemangsavgifter) för en iPad 2 3G version, om du bara ska surfa ibland utanför WiFi nätet. Använd din Iphone 4 som 3G uppkoppling istället. Det drar lite extra batteri på iPhonen såklart om du tänker surfa länge, men ska du tex till sommarstugan där du har el-uttag så gör ju inte det någonting då du kan ladda telefonen samtidigt.

Vet ej om detta fungerar på iPhone 3Gs eller andra mobilmärken. 

Internetdela till den bärbar dator
Detta fungerar också för dig som vill kunna surfa med din bärbara datorn om du inte har mobilsurf med en jobbigt dongel som måste sitta i usb-uttaget. Gör bara på samma sätt, aktivera internetdelning på din iPhone 4 och surfa på!

5 kommentarer:

beow sa...

Hej! Har kört internetdelning iPhone 4 till iPad 2.
Det funkar utmärkt förutom att GPS på iPaden inte hittar positionen. Det gäller kartor, navprogram väderpositioner ja alla positionslokaliseringar.
iPad support har ingen aning om problemet.
Vore tacksam för kommentar till detta!
Mvh
Björn Werner

Afrobladet sa...

Hej Björn

Tyvärr har jag inget svar på ditt problem heller. Men om inte jag minns fel så fungerade inte positionering för mig heller i början, men numera fungerar det. Iaf när jag är uppkopplad på bredbandets wifi. Känns som att tips som att aktivera "platstjänster" inne på "inställningar" på din ipad 2 och sådana vanliga lösningar borde ha förslagits av iPad support redan.

Lycka till, hoppas du får igång det!

Anonym sa...

Hej,
Vet du om det drar extra på ens Gb om man delar på surfen mellan tex iPad 3 o en smart Tv?

Afrobladet sa...

Hej Anonym!

Nu vet jag inte riktigt hur du menar, men jag gissar du har en iPad 3 med 3G och sen delar din 3G uppkoppling med din smart-tv.

I sådant fall så dras det självklart på dina GB om du använder tv:n för uppkopplad användning. Det vill säga om du surfar eller laddar hem saker, använder appar som spotify, youtube etc på din tv.

rymdgreven sa...

Angående det ni diskuterar; köper man en iPad utan 3G köper man också en som saknar GPS. iPads med endast WiFi har inget GPS-chip i sig. Däremot har man viss positionering med hjälp av triangulering (avstånd mellan iPaden och 3 st närmsta 3G-masterna) men den är inte alls lika exakt som GPS-metoden.