Hetast just nu!

14 mars, 2011

Samma mängd, men nu ännu mer?


Jag är en av dem där som bara älskar Nutella!

Här om dagen skulle jag köpa en ny burk Nutella för jag såg den gamla höll på ta slut, så då måste man ju bunkra upp med en ny INNAN den tar slut! :) När jag kom till affären så visade det sig att det var ett nytt utseende på burkens etikett, det stod "NU 400g" som ni kan se på bilden.

Sen när jag kom hem, ställde den bredvid min gamla burk så tänkte jag att, vänta lite nu... Är dom inte väldigt lika i storlek, och då ska ändå den nya burken innehålla mer Nutella än den gamla. Och det ser man också på vikten som står på etiketten, 350g mot 400g. Så jag ställde dem mot varandra, jämförde bottenmåtten, höjden och lockets mått. Precis samma burk som tidigare, men ändå 50g mer i den ena! Hur är det möjligt? Är det ett fel, en ren lögn, eller är glaset tunnare i den nya burken så det på så vis ryms mer, för den är lika mycket fylld som tidigare så som jag kan komma ihåg det, eller minns jag bara fel. Lite skumt tycker jag i alla fall, man är ju van att när en produkt har ökat i mängd eller vikt så kommer den även i en större förpackning.

En förklaring skulle sitta bra från Nutella. Någon som har lust ringa fråga dem, jag har fullt upp :)
Ferrero Scandinavian AB är importör av produkten Nutella.

2 kommentarer:

Tina sa...

Hej!

Jag hittade din blogg när jag sökte på ordet "Nutella" och såg att du hade kommenterat ett inlägg som handlade just om Nutella. Vi är några studenter som håller på med ett arbete gällande frukostvanor och Nutella. Vi skulle verkligen uppskatta om du ville svara på några frågor. Vi kommer att lotta ut 4 biobiljetter till en av personerna som svarar.

Använd länken nedan för att delta!
http://www.kwiksurveys.com/?s=NJMLGK_d81b3fc9


Tusen tack på förhand!

Afrobladet sa...

Hej där undersökare!

Hur ska man kunna vara med i utlottningen av 4 biobiljetter när ni inte ber efter något kontaktsätt där ni kan nå en efter att man svarat på era frågor?

Efter att man svarat på alla frågor och tror man får vara med i utlottningen av 4 biobiljetter så står det:

"Vi kommer att bygga vidare på de svar du har gett och undrar om du är intresserad av att medverka i en online fokusgrupp och diskutera ämnet ytterligare. Diskussionen kommer ta ca 1,5 - 2 timmar och du kommer att belönas med ett presentkort på SF bio på 150:-. Vi kommer att meddela vilka som kommer med i fokusgruppen via email, så är du intresserad, ange din emailadress nedan."

Är man då inte intresserad av en fotsatt diskussion så finns det ingenstans att lämna sin mailadress, och det ger en då ingen möjlighet att kunna vinna de 4 påstådda biobiljetter då ni inte har något kontaktsätt att tillgå deltagaren. Så var lite mer tydliga, eller se över er undersökning, tack!

mvh Afrobladets VD